'PSV brengt bod van 1,8 miljoen euro uit op Colombiaans toptalent'

'PSV brengt bod van 1,8 miljoen euro uit op Colombiaans toptalent'

PSV hoopt na Andrés Guardado opnieuw een speler uit Latijns-Amerika te verwelkomen in Eindhoven. Jeison Steven Lucumi staat op het verlanglijstje van de Eredivisie-koploper, melden Colombiaanse media zondag.

Lucumi is een negentienjarige aanvaller, die op de Eindhovense radar verscheen tijdens het Zuid-Amerikaanse kampioenschap voor spelers onder de 21. De directeur van America de Cali, de huidige club van Lucumi, claimt tegenover Futbol Red dat PSV een bod van 1,8 miljoen euro heeft uitgebracht.

Dat lijkt in eerste instantie niet genoeg, omdat de Colombianen een bedrag van minimaal drie miljoen in het hoofd hebben. America staat echter open voor een vertrek van Lucumi, die de kassa kan doen rinkelen in Colombia.

"We kijken naar wat het best voor de speler en de club is. Maar het is onvermijdelijk dat een speler als Lucumi met zijn talent de stap naar Europa zal maken", klinkt het. Zelf wilde Lucumi er niets over kwijt. "Ik weet er niets van. De club en mijn zaakwaarnemer regelen dat soort zaken. Ik focus me volledig op America."

Lucumi staat in eigen land te boek als een groot talent, die met zijn snelheid voor gevaar zorgt. In het nieuwe seizoen in Colombia, dat pas zes wedstrijden onderweg is, was de kleine spits al goed voor drie treffers. Vorig seizoen scoorde hij zeven keer in 32 optredens.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s