Feyenoord wacht hete middag: Hebben onszelf tekort gedaan in De Kuip
"Ja, we zullen aanvallen, maar wel met het koppie erbij"

Feyenoord wacht hete middag: "Hebben onszelf tekort gedaan in De Kuip"

03-04-2015 15:29

John van den Brom kijkt uit naar het weerzien met Feyenoord, dat eerder dit seizoen op 2-2 werd gehouden door AZ. Inzet van het duel is de strijd om plek drie.

Het verschil tussen nummer drie Feyenoord en nummer vier AZ is met nog zes competitiewedstrijden voor de boeg vier punten. "De opdracht voor zondag is dan ook duidelijk: we móeten winnen. Dat moeten we altijd, maar zeker in dit geval", aldus Van den Brom op de clubsite. "We vechten voor de derde plek. We willen in een uitverkocht stadion alles laten zien wat we in ons hebben. Ja, we zullen aanvallen, maar wel met het koppie erbij."

Het treffen tussen de Alkmaarders en Rotterdammers leverde de vorige keer spektakel op. Feyenoord knokte zich terug van een 0-2 achterstand. "Dat was een mooie wedstrijd waarin we gedisciplineerd gespeeld hebben", herinnert de trainer van AZ zich. "Ik heb daar van mijn ploeg genoten omdat ze in een knotsgekke Kuip overeind zijn gebleven. We hebben onszelf toen tekort gedaan met een gelijkspel."

Van den Brom kan zondag niet beschikken over de aan zijn knie geblesseerde Wesley Hoedt. "En daarom speelt Derrick Luckassen links centraal in de verdediging. Dat heeft hij al vaker gedaan." Jan Wuytens is er ook niet bij. Daar staat de rentree van Celso Ortiz tegenover. “Celso is een type speler dat we goed kunnen gebruiken”, besluit Van den Brom.