Alflen prijst eigen meesterzet: 'Geen toeval dat juist hij scoorde'
"Daar hadden we bij vlagen moeite mee"

Alflen prijst eigen meesterzet: 'Geen toeval dat juist hij scoorde'

05-04-2015 17:44

Robby Alflen is bezig aan zijn laatste weken als trainer van FC Utrecht, maar zondagmiddag pikte hij toch nog een puntendeling tegen Ajax mee (1-1). In de slotminuut maakte stormram Gévero Markiet de gelijkmaker.

De ruim twintigduizend toeschouwers zagen geen grootse editie van FC Utrecht-Ajax. "Het was een wedstrijd waarin de beide verdedigingen de baas waren", wordt Alflen geciteerd op de website van FC Utrecht. "Daardoor waren er vandaag weinig kansen. De kansen dié Ajax kreeg, kwamen voort uit slordigheden in onze defensie. Keuzes maken is belangrijk. Daar hadden we bij vlagen moeite mee."

Wedden

Meer odds

Markiet gaf Jasper Cillessen het nakijken op aangeven van Mark van der Maarel. Via een scrimmage kwam de bal voor de voeten terecht van Markiet, die zijn derde treffer van het seizoen maakte. "Het was de laatste mogelijkheid die we hadden. Een gokje, misschien. Maar toch was het bepaald geen toeval dat juist Gévero de gelijkmaker scoorde. Hij weet altijd precies waar het doel staat. En maakte met een goede voetbeweging uit de draai de goal."