Hekkensluiter volgt Ajax en Feyenoord: 'Dit is toch logisch? Dat doen ze daar ook'
Dordrecht zet ervaren spelers terug naar het tweede

Hekkensluiter volgt Ajax en Feyenoord: 'Dit is toch logisch? Dat doen ze daar ook'

07-04-2015 10:55

FC Dordrecht lijkt zich neer te hebben gelegd bij degradatie naar de Jupiler League. De hekkensluiter heeft ervoor gekozen om ervaren spelers als Mart Lieder en Andwelé Slory terug te zetten naar het tweede, zodat de jeugd mag proeven aan het echte werk.

In de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (2-3) zat de bank vol met talenten: Brian Meulmeester, Ibrahima Toure én Noël Goossens. Lieder, Slory en Ricky van Haaren waren de pineut.

"Het is niet zo dat we nu al opgeven", zegt technisch directeur Marco Boogers tegen Voetbal International. "Maar we zijn wel bezig met volgend seizoen. We kijken welke jongens in aanmerking komen voor een plekje in de selectie. Het is toch heel logisch om talentvolle jongens een kans te geven? Dat doen ze bij clubs als Ajax en Feyenoord ook. We kiezen nu voor talentvolle jongens die hier volgend jaar ook nog onder contract staan."

Lieder, die dit seizoen 23 keer in actie kwam, is in het bezit van een aflopend contract. Hij wist slechst drie keer het netje te vinden namens de Schapenkoppen. Oud-Feyenoorder Slory is ook bezig aan zijn laatste weken aan de Krommedijk. De flankaanvaller heeft te horen gekregen ook op zoek te kunnen naar een nieuwe werkgever.