De Eredivisie-flops: AZ troeft FC Twente en Ajax net af

De Eredivisie-flops: AZ troeft FC Twente en Ajax net af

07-04-2015 13:00
3

De Eredivisie kende afgelopen weekend een aantal grote uitslagen. FC Twente en AZ zakten door de ondergrens en zijn goed vertegenwoordig bij de Eredivisie-flops. Dat geldt ook voor Ajax.

Bertrand Traoré (Vitesse)
De laatste maanden vaak geroemd, maar hij kwam er tegen FC Groningen niet tot nauwelijks aan te pas. Toen hij na rust eindelijk op Sergio Padt af mocht, faalde hij.

Kolbeinn Sigthórsson (Ajax)
Nog een spits die niet echt lekker speelde, om een understatement te gebruiken Het stroperige spel van Sigthórsson deed pijn aan de ogen. Als het Ajax komende zomer lukt een transferbedrag aan de IJslander over te houden, is dat een knappe prestatie.

Markus Henriksen (AZ)
De aanvallende middenvelder kwam met Jordy Clasie een van de beste spelers in de Eredivisie tegen. Henriksen was een schim van de speler die de laatste tijd positief opviel.

Derrick Luckassen (AZ)
Tekende misschien wel voor het eigen doelpunt van het seizoen. De AZ’er hielp Feyenoord heel snel in het zadel met een kolderieke goal.

Kasper Kusk (FC Twente)
Het B-elftal van FC Twente was bij lange na niet opgewassen tegen PSV. Kusk maakte opnieuw een slechte beurt en kan onderhand een miskoop genoemd worden.

Ryo Miyaichi (FC Twente)
Nog een buitenspeler die bij lange na niet aan de verwachtingen heeft voldaan. De Japanner kent een hopeloos seizoen en onderstreepte dat zaterdag met zijn optreden tegen PSV.

Thom Haye (AZ)
Jonge spelers zijn wisselvallig en dat bewees Haye tegen Feyenoord. Kende een dramatische middag en werd af en toe duizelig gedraaid door zijn Feyenoord-collega’s.

Lasse Schöne (Ajax)
Wat is er toch met de Schöne van vorig seizoen gebeurd? Ook tegen FC Utrecht was hij geen schim van die speler. Ja, zijn vrije trappen blijven gevaarlijk, maar zijn spel is dramatisch.

Jordan Botaka (Excelsior)
De misschien wel leukste dribbelaar van de Eredivisie had een off-day tegen ADO Den Haag. Kan een keer gebeuren, maar dan sta je wel in deze rubriek.

Lesly De Sa (Go Ahead Eagles)
De Sa heeft wel vaker een off-day dit seizoen. Tegen SC Cambuur kwam hij opnieuw geen lantaarnpaal voorbij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie