Real Madrid legt zich niet neer bij belachelijke gele kaart voor Ronaldo

Real Madrid legt zich niet neer bij belachelijke gele kaart voor Ronaldo

09-04-2015 10:26
4

Real Madrid gaat in beroep tegen de gele kaart die sterspeler Cristiano Ronaldo ontving voor een vermeende schwalbe tijdens de met 0-2 gewonnen wedstrijd tegen Rayo Vallecano van woensdag. Dit betekent dat Ronaldo de wedstrijd tegen Eibar op zaterdagavond mist.

Real Madrid-manager Carlo Ancelotti gaf na de wedstrijd al aan dat hij zijn twijfels had bij de kaart. "Ik heb de scheidsrechter verteld dat iedereen heeft gezien dat het een penalty was", vertelde de Italiaanse oefenmeester na de wedstrijd. "Ik heb hem verteld dat ik het ongelofelijk vond dat hij geen penalty gaf en Cristiano de gele kaart gaf. We gaan zeker in beroep."

Nu is het beroep dus definitief. De Portugese sterspeler van Real Madrid werd in het duel tegen Rayo Vallecano, waarin hij ook zijn driehonderdste goal voor Madrid scoorde, in het strafschopgebied naar de grond gewerkt door Antonio Amaya. In plaats van een strafschop, gaf de scheidsrechter echter geel aan Ronaldo. De Portugees is niet de enige die het duel van zaterdagavond tegen Eibar mist. Ook Toni Kroos en James Rodriguez missen het duel door een schorsing. Kroos kreeg de gele kaart nota bene vanwege protesteren na het penaltymoment rond Ronaldo.