'Vertrek Januzaj waarschijnlijk, andere Engelse club staat vooraan in de rij'
Belgisch international speelt voornamelijk als invaller op Old Trafford

'Vertrek Januzaj waarschijnlijk, andere Engelse club staat vooraan in de rij'

10-04-2015 11:45
2

Voor Adnan Januzaj heeft dit seizoen niet het succes gebracht dat hij had gehoopt. De Belgische vleugelaanvaller heeft nog geen basisplaats bij Manchester United weten af te dwingen. Everton wil hem die kans wel geven.

Volgens Manchester Evening News staat Everton klaar om een nieuw bod te doen op de twintigjarige Januzaj. In de winter probeerden The Toffees ook al om Januzaj naar Liverpool te lokken, zonder succes. Nu willen ze een nieuwe poging wagen. Het contract van de zesvoudig Belgisch international in Manchester loopt nog door tot 2018.

Januzaj zelf zou volgens Engelse media wel open staan voor een overgang. In de zomer van 2016 staat namelijk het Europees kampioenschap op het programma. Gezien de grote concurrentie in de aanval van de Rode Duivels, is een basisplaats in clubverband misschien wel een vereiste voor een uitnodiging. Dit seizoen kwam Januzaj in totaal zestien keer in actie voor United. Vorig seizoen, onder David Moyes, speelde hij nog 26 wedstrijden. Voor de Belg neerstreek in Manchester speelde hij bij Anderlecht.