Grote geld lonkte voor spits: Ajax gekozen en heb daar nooit spijt van gehad
"Ik verkeerde in dezelfde positie toen ik Malmö verliet voor Ajax"

Grote geld lonkte voor spits: "Ajax gekozen en heb daar nooit spijt van gehad"

10-04-2015 20:45
2

Malmö FF-speler Markus Rosenberg stond tussen 2005 en 2007 onder contract bij Ajax. De nu 32-jarige Zweedse aanvaller kon voor het grote geld kiezen, maar belandde uiteindelijk in Amsterdam.

Voor de spits lonkte afgelopen winter een transfer naar de zandbak, Saudi-Arabië om precies te zijn. Daar kon hij naar verluidt twee keer zoveel verdienen als bij zijn huidige werkgever Malmö. "Het was een lucratief aanbod, maar dan is je carrière wel gelijk ten einde", beseft Rosenberg zich.

"Ik verkeerde in dezelfde positie toen ik Malmö verliet voor Ajax. Lokomotiv Moskou bood een grote smak met geld aan om in Rusland te gaan voetballen. Maar daar lag mijn droom niet. Ik heb voor Ajax gekozen en heb daar nooit spijt van gehad", aldus de Zweed tegenover Kvällsposten.

Rosenberg hoopt met Malmö te strijden om de landstitel in Zweden en daarnaast de Champions League te bereiken. "Hopelijk kunnen we hetzelfde doen als dit seizoen. Het was een geweldige ervaring", besluit de spits, die met zijn club in de groepsfase aantrad tegen Juventus, Atlético Madrid en Olympiakos Piraeus en één keer won.