Vitesse mag blijven hopen na uitspraken van Mourinho: Voetbal is een industrie
"Je moet nadenken over de financiële belangen, zeker een club als Chelsea"

Vitesse mag blijven hopen na uitspraken van Mourinho: "Voetbal is een industrie"

11-04-2015 13:36
4

Vitesse mag blijven hopen op de tijdelijke komst van Yoshinori Muto. De Japanner staat in de belangstelling van Chelsea, dat hem direct in Arnhem zou willen stallen. José Mourinho kon een transfer van Muto zaterdag niet uitsluiten.

Chelsea wordt met Muto in verband gebracht nadat de club een bijzonder lucratieve sponsorovereenkomst sloot met Yokohama Rubber, dat vijf jaar lang op het shirt van de Londenaren gaat verschijnen. Maar Muto zal niet alleen om commerciële redenen naar Chelsea worden gehaald, benadrukt Mourinho.

"Ik weet een beetje van Muto", aldus de Portugees over het transfertarget van zes miljoen euro. "Maar het is niet erg aardig van me als ik over een speler van FC Tokyo ga spreken." En over de commerciële belangen: "Dat is het moderne voetbal, dat is hoe voetbalclubs tegenwoordig worden geleid."

"Voetbal is een industrie. Je moet nadenken over de financiële belangen, zeker een club als Chelsea, dat altijd volgens de regels van Financial Fair Play wil handelen. Je kunt de deur daar niet volledig voor sluiten."

"Maar we blijven een voetbalclub, we willen wedstrijden en prijzen winnen. We halen geen spelers als we niet denken dat zo'n iemand een toegevoegde waarde voor ons is. Dat is zeker. We halen nooit een speler als die geen uitzicht heeft om het eerste te halen", aldus Mourinho over Muto.

De 22-jarige voetballer wordt in Japan gezien als één van de beste spelers van het land. Hij komt het best tot zijn recht in een centrale rol op het middenveld. De teller staat inmiddels op elf interlands voor de nationale ploeg. Vorig seizoen was hij maar liefst dertien keer trefzeker in de J-League.