Zag tijdens mijn eerste dag zijn potentieel, hij trapte me op de eerste training

"Zag tijdens mijn eerste dag zijn potentieel, hij trapte me op de eerste training"

11-04-2015 18:36
1

Jimmy Floyd Hasselbaink stond altijd te boek als een harde werker. En dat is hij gebleven. Bij Burton Albion probeert hij naam te maken als coach. Een coach die niet alleen Nederlands en Engels spreekt, maar ook Spaans en Portugees. Het bijzondere verhaal van de oud-spits van Chelsea begint in het jaar 2000.

"Gelijk tijdens mijn eerste dag bij Chelsea zag ik het potentieel van John Terry, omdat hij me trapte op de eerste training. Ik wist direct dat hij het ver zou schoppen in de voetballerij", glimlacht Hasselbaink in The Guardian. Hij werkte bij Chelsea onder meer samen met Winston Bogarde. "Hij verloor zijn passie, totaal tegenovergesteld van mijn situatie. Ik ben te ambitieus daarvoor."

Ook Adrian Mutu, de veelbesproken Roemeen, passeerde de revue. "Hij was een superster in Roemenië, hoefde niet eens zijn paspoort te laten zien, werd door politiewagens geëscorteerd en hij zag er goed uit, waardoor hij veel vrouwen kreeg. Soms is het te veel voor mensen. Ik neem het hem niet kwalijk." Met de kwaliteitskrant sprak hij over zowel het Engelse als Nederlandse voetbal. Hasselbaink was fan van Jan Wouters, de mogelijke nieuwe derde man van Feyenoord en Dennis Bergkamp: "Altijd een gentleman, heel rustig, droge humor. Hij was altijd de belangrijkste schakel en hij zette dat om in iets goeds."

Hasselbaink hoopt dat hij alle ervaringen kan meenemen in het trainersvak, zodat hij een betere manager wordt. "Burton heeft me een mooie kans gegeven, waar ik dankbaar voor ben. Ik kom elke dag met een glimlach bij de club en ik werk erg hard", vertelt de oud-aanvaller, die dromen heeft. "Het leiden van een club in Nederland is geen droom, omdat ik meer van Engeland houd." Een baan bij een club in de Premier League is zijn ultieme droom.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie