We zijn echte bloedbroeders, onze droom is om samen te spelen bij PSV

"We zijn echte bloedbroeders, onze droom is om samen te spelen bij PSV"

Gepubliceerd: donderdag 16 april 2015 om 17:48do 16-04-2015 om 17:48

Olivier en Philippe Rommens ondertekenden vorige week hun eerste profcontract bij PSV. Philippe speelt voorlopig nog bij PSV onder 19. Olivier speelt bij Jong PSV en klopt op de deur van het eerste elftal.

Olivier en Philippe spelen intussen al negen jaar bij de club uit Eindhoven. De moeder van het duo, Ann Peers, geeft in VTM-programma Spitsbroers aan dat dat niet vanzelfsprekend is: "Op jonge leeftijd werden ze daar opgemerkt door verschillende clubs. Racing Genk, Anderlecht en PSV. Ze waren bijna naar Genk gegaan, maar uiteindelijk hebben we toch gekozen voor PSV."

Olivier tekende een contract voor een jaar en Philippe voor drie jaar. Volgens de technisch manager van PSV, Marcel Brands, is het vrij bijzonder dat twee broers tegelijkertijd een contract tekenen. "Ik heb dit hiervoor nog maar één keer meegemaakt (met Nigel en Jesse Bertrams, red.)."

"Dit is een duidelijke beloning voor hun jarenlange training. Ze hebben uiteraard talent. Maar we hebben hen ook altijd meegegeven dat als je iets wil bereiken, dat je dan meer moet doen dan iemand anders. Alleen door heel hard te werken kan je de top bereiken. We zijn heel trots, maar we gaan ook niet zweven. Het kan allemaal snel gedaan zijn. Als ze volgende week een blessure oplopen kan het allemaal anders uitdraaien. Dat beseffen de jongens ook heel goed."

Onderlinge concurrentie is er niet tussen de broers. "We zijn echte bloedbroeders. Onze droom is om ooit samen te kunnen spelen in het eerste elftal", vertelt Philippe trots op de Belgische televisie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws