Clubs uit Eredivisie krijgen duidelijke waarschuwing uit Jupiler League: 'Feestje'
"In de play-offs moeten we op ons best zijn"

Clubs uit Eredivisie krijgen duidelijke waarschuwing uit Jupiler League: 'Feestje'

26-04-2015 07:26

FC Eindhoven pakte vrijdagavond een periodetitel, bovendien is het na zaterdag definitief zeker van de tweede plaats in de Jupiler League. Toch is men nog niet tevreden, de spelers van de plaatselijke FC willen meer. Clubs uit de Eredivisie zijn gewaarschuwd in de aanloop naar de play-offs.

Het veroveren van de laatste periodetitel in de Jupiler League zorgt voor blijdschap, maar men zal de focus snel weer op het voetbal richten. Het moet een opstap zijn naar meer, naar een groter doel. "Dat is goed presteren in de play-offs, zodat we aan het einde van het seizoen hopelijk een nog mooier feestje kunnen vieren", zegt aanvoerder Jens van Son in De Telegraaf.

Waar FC Eindhoven in de eerste seizoenshelft zeer sterk en constant speelde, is 2015 wat wisselvalliger. Volgens Van Son is dat niet vreemd. "We hebben de laatste tijd zwaar getraind om topfit aan de nacompetitie te beginnen. Het winnen van de periodetitel is een mooie beloning voor ons, maar in de play-offs moeten we op ons best zijn."

Voor trainer Jean-Paul de Jong zou het een mooi afscheid zijn. FC Eindhoven via de play-offs laten promoveren naar de Eredivisie, waar hij zelf volgend seizoen naar alle waarschijnlijkheid ook actief is, bij FC Utrecht. "De clubs zijn eruit, maar ik ben zelf nog in gesprek met FC Utrecht. Het kan zomaar dat er volgende week nieuws is."