Eriksen spreekt manager tegen en koos ook om Europa League voor Tottenham
'Europa League is een podium waarop je jezelf kunt laten zien'

Eriksen spreekt manager tegen en koos ook om Europa League voor Tottenham

28-04-2015 12:35
1

Champions League-kwalificatie is ook dit seizoen te hoog gegrepen voor Tottenham Hotspur. De Londense formatie moet er nu alles aan doen om plaatsing voor de Europa League veilig te stellen, vindt sterspeler Christian Eriksen.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino liet onlangs blijken geen groot fan te zijn van de Europa League. De Argentijnse oefenmeester gelooft dat zijn elftal een aantal plaatsen hoger had kunnen staan in de Premier League als het dit seizoen niet had deelgenomen aan het toernooi. Momenteel bezetten de Spurs de zesde plek, goed voor een Europa League-ticket voor volgend seizoen.

Eriksen ziet juist voordelen in plaatsing voor Europees voetbal, ook al is het 'maar' de Europa League. "Speelt het een rol bij het kopen van spelers? Dat denk ik wel ja", legt de Deense oud-Ajacied uit aan de Evening Standard. "Het was twee jaar geleden voor mij in ieder geval wel een belangrijke reden om voor Tottenham te kiezen toen ik bij Ajax vertrok. Ik wil altijd in Europees verband spelen, want het is een podium waarop je jezelf kunt laten zien."

"Ik speel liever in de Europa League dan dat ik helemaal geen Europees voetbal speel. Natuurlijk moet je dan veel wedstrijden spelen in een korte tijd, maar als je zoals wij bij Tottenham een brede selectie hebt, dan moet dat niet uitmaken."