Vader 'verkoopt' zijn kind: Londense topclubs azen op elfjarig 'wonderkind'
"Hij is er helemaal wild van"

Vader 'verkoopt' zijn kind: Londense topclubs azen op elfjarig 'wonderkind'

30-04-2015 11:57
2

Charlie Patino, een elfjarige voetballer van Luton Town, maakt aankomende zomer naar alle waarschijnlijkheid de overstap naar een grote Londense club. Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur zien in de middenvelder het nieuwe 'wonderkind'.

Momenteel speelt hij dus nog in de jeugd van Luton Town, de club waar ook Arsenal-middenvelder Jack Wilshere deel van uitmaakte. "We willen wat het beste voor hem is, zodat hij een goede kans heeft om profvoetballer te worden. Als hij dat zelf tenminste ook voor ogen heeft", zegt zijn vader Julio in de Daily Mail. "Hij is een toegewijde jongen. Werkt hard op school, haalt goede cijfers en geeft alles voor het voetbal. Hij is er helemaal wild van."

Wedden

Meer odds

Patino moet Luton Town zo'n 13.000 euro opleveren. Dat bedrag is vastgesteld voor voetballers die op jonge leeftijd al een transfer ondergaan. Over zijn droom is zijn vader duidelijk. "Zijn favoriete club is Barcelona. Zijn speelstijl is absoluut beïnvloed door de Spaanse manier van spelen. Hij kijkt geen Spaans voetbal, maar hij analyseert het. Hij is een slimme jongen. Hij weet hartstikke goed wat er gaande is. Hij weet wat het betekent om bij zulke grote clubs mee te mogen trainen, ook al bestaan er geen garanties dat hij mag blijven."