Ik dacht: wat een snotaapjes. Later had ik pas door hoe groot het was op internet
"Ik kan er wel om lachen, maar ik ga het niet nog eens doen"

"Ik dacht: wat een snotaapjes. Later had ik pas door hoe groot het was op internet"

01-05-2015 06:30

Ron Jans was vorig seizoen na de winst van de KNVB Beker door het dolle heen. De trainer van PEC Zwolle trakteerde de bij de huldiging aanwezige supporter op een heuse 'Ron Jans-dans' en dat miste zijn uitwerking niet.

Na de huldiging stroomden de reacties over de opvallende move binnen bij Jans, die zelf ook niet echt wist wat hij deed. "Soms sta je op een podium en dan denk je achteraf: wat deed je nou eigenlijk?", blikt de oefenmeester op de persconferentie terug. Hij wordt er nog regelmatig aan herinnerd.

"Heel vaak komen er bij de amateurs jongetjes naar me toe met de opmerking: doe eens het Ron Jans-dansje. Dan dacht ik: wat zijn dat voor brutale snotaapjes? Later had ik pas door hoe groot het was op internet", aldus Jans, die er de humor wel van kan inzien. "Dan doe je jarenlang je best om herinnerd te worden als trainer en dan word je herinnerd als dansleraar. Ik kan er wel om lachen, maar ik ga het niet nog eens doen."



Ook nu wacht een speciaal moment als PEC de bekerfinale wint. Vader Dries reikt in dat geval namelijk de 'Dennenappel' uit. "Het moet eerst gebeuren, maar ik ben hartstikke trots", reageert de coach. "En er is er één nog trotser, dat is hijzelf."

"Drie weken geleden werd mijn vader benaderd, hij vond het echt fantastisch. Hij zegt steeds: ik hoop wel dat ik het haal, hij is immers al 87. Maar zolang hij dat elke dag zegt, haalt hij het zeker. Hij mocht het wekenlang niet vertellen in het verzorgingstehuis, dat vond hij moeilijk. Hij is zo trots als een pauw", aldus Jans, die al aankondigde dat hij iets speciaals in petto heeft.