De Wolf: Niet verwacht dat ik als een vuilniszak buiten de deur zou worden gezet

De Wolf: "Niet verwacht dat ik als een vuilniszak buiten de deur zou worden gezet"

Gepubliceerd: vrijdag 1 mei 2015 om 08:58vr 01-05-2015 om 08:58

John de Wolf stond als interim-trainer vier wedstrijden aan het roer bij Sparta Rotterdam, samen met Peter van den Berg bleef de club ongeslagen. Hij werd aan de kant gezet en ging aan de slag bij Excelsior Maassluis, hekkensluiter in de Topklasse. Sinds zijn komst werd er niet meer verloren en klom men van plaats zestien naar de tiende stek. Toch zal De Wolf geen hoofdtrainer worden in het betaald voetbal.

"Mijn vriend Leo Houkamp is mij al jaren aan het pushen dat ik mijn trainersdiploma betaald voetbal moet halen. Dat wil ik helemaal niet, anders zou ik het wel halen", zegt De Wolf in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Waarom niet? Gewoon niet mijn ambitie. Wat ik wel wil? Bij een profclub verdedigers trainen, lijkt me wel wat. Maar zolang er niets concreet is, hoef ik daar niet over na te denken."

Wel geniet hij van zijn trainersrol bij Excelsior Maassluis, voor een kleine financiële vergoeding. "Ik werk hier inderdaad niet voor de hoofdprijs. Ik doe het ook niet voor het geld. Plezier in het spelletje is mijn drijfveer. En ik houd van de charme van het amateurvoetbal. Back to basic. Overal word je hartelijk ontvangen. Mensen zijn oprecht blij dat je er bent. Na afloop drink je een biertje. Een happie en een sappie. Zo ben ik opgegroeid."

Zijn prestaties met de topklasser doen De Wolf goed, zeker na het gedwongen vertrek bij Sparta. "Ik zou liegen als ik zeg dat ik daar nooit meer aan denk. Zo van: kijk eens wat we hier neerzetten. Ik had niet verwacht dat ik bij Sparta als een vuilniszak buiten de deur zou worden gezet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Excelsior Maassluis

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws