Horten en stoten bij ADO: Ik zie het ook gebeuren bij een speler als Khedira

Horten en stoten bij ADO: "Ik zie het ook gebeuren bij een speler als Khedira"

Gepubliceerd: vrijdag 1 mei 2015 om 11:53vr 01-05-2015 om 11:53

Kevin Jansen is bijna weer de oude, nadat een zware knieblessure hem vorig jaar ver terugwierp. Binnenkort zet hij zijn handtekening onder een nieuw tweejarig contract bij ADO Den Haag.

Jansen geeft toe dat hij niet had gedacht dat hij op 23-jarige leeftijd blij zou zijn met een contractverlenging in Den Haag. "Ik heb mijn ambities niet aangepast, wel uitgesteld", vertelt de middenvelder aan het Algemeen Dagblad. "Ik wil graag blijven, en de club wil mij houden. Op deze manier wil ik deze mooie club sowieso niet verlaten."

Zijn revalidatie duurde lang, heel lang. "Een jaar geen wedstrijden spelen, dat gewoon iets met een voetballer. Het is lastig uit te leggen. Natuurlijk ben ik het voetballen niet verleerd, maar ik ben toch iets kwijtgeraakt. Soms dacht ik: wat ben ik nou weer aan het doen met de bal?", vervolgt Jansen, die met horten en stoten langzaam weer de oude wordt.

"Ik zie het ook gebeuren bij spelers die ongeveer hetzelfde hebben meegemaakt. Een speler als Sami Khedira (Real Madrid, red.) speelt zich ook niet meer zomaar in de basis."

"Ik heb nog elke dag pijn. Niet eens per se aan mijn knie, wel in mijn linkerbeen. Daarom slik ik voor elke wedstrijd pijnstillers. Ze hebben mij verteld dat dit geen kwaad kan. Er worden ook nog geen grote gebruikt, hoor. Normale medicijnen als ibuprofen. Ik voel mij er in de wedstrijden beter door."

Jansen was goed op dreef voordat hij geblesseerd raakte. "Ik was 21 jaar en speelde bij Jong Oranje. Dat is toch een podium waar je jezelf in de kijker kunt spelen. Dat valt ineens weg. Kijk, iedereen bij ADO wil uiteindelijk hogerop. Die stap omhoog hoop ik nog steeds te maken. Misschien volgend jaar, als ik wel mooi heb kunnen afsluiten bij deze club."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws