De Tien: spelers met de meeste assists op de Europese velden

De Tien: spelers met de meeste assists op de Europese velden

07-05-2015 10:10

Het einde van het seizoen nadert. Naast alle topscorers zijn er ook spelers die momenteel de meeste assists achter hun naam hebben staan. Onderstaand de tien beste internationale aangevers van dit moment. Het aantal assists heeft enkel betrekking op de competitiewedstrijden.

10. Lucian Sanmartean (Steaua Boekarest/Al Ittihad - 15 assists)
Sanmartean stond in de Eredivisie, in zijn periode bij FC Utrecht, enerzijds bekend als 'de man van glas' en anderzijds als de 'Platini van de Balkan'. De middenvelder, inmiddels 35 jaar oud, produceerde twaalf assists in dienst van Steaua Boekarest en drie namens Ittihad.

9. Marcel Sabitzer (Red Bull Salzburg - 15 assists)
Sabitzer maakte begin dit seizoen de overstap van Rapid Wien naar Red Bull Salzburg. Sabitzer, die te boek staat als een van de grotere talenten in Oostenrijk, heeft zijn waarde bewezen voor Salzburg. De club bezet een eerste plaats in de Oostenrijkse Bundesliga. 

8. Nicolás Gaitán (SL Benfica - 15 assists)
Dat Gaitán in een adem wordt genoemd met clubs als Chelsea en Paris Saint-Germain, zegt veel over de prestaties van de vleugelspeler bij Benfica. De Portugese club kan de landstitel nagenoeg niet meer ontgaan.

7. Cristiano Ronaldo (Real Madrid - 15 assists)
Ronaldo staat bovenaan in de topscorerslijst van de Primera División en doet het wat betreft aantal assists ook uitstekend. De Portugese sterspeler mocht onder meer in het tweeluik met Málaga in totaal vier assists achter zijn naam zetten. 

6. Luis Suarez (FC Barcelona - 16 assists)
Suarez loopt gelijk in het aantal assists en doelpunten dit seizoen. De spits van Barcelona gaf thuis tegen Getafe de meeste assists (drie in totaal) in een wedstrijd. Ook in de meest recente wedstrijd, tegen laagvlieger Córdoba, was Suarez eenmaal de aangever en maakte hij bovendien een hattrick.

  

5. Adám Gyurcsó (Videoton FC - 18 assists)
Gyurcsó stevent dit seizoen met Videoton FC af op de landstitel in Hongarije. Gyurcsó had 25 optredens nodig om tot zijn aantal assists te komen.

4. Dimitri Payet (Olympique Marseille - 18 assists)
Payet, spelend voor Marseille, is de beste aangever op Franse bodem. De aanvaller was in drie verschillende wedstrijden, waaronder thuis tegen Bordeaux, twee keer de man van de assist. Die prestatie heeft er mede toe geleid dat Marseille nu een vierde plaats bezet in de Ligue 1.

  

3. Cesc Fàbregas (Chelsea - 18 assists)
Chelsea is dit seizoen kampioen van Engeland geworden. Een groot gedeelte van dit kampioenschap is toe te schrijven op het conto van Fàbregas die samen met Diego Costa een dodelijk duo vormt bij The Blues.  

2. Kevin De Bruyne (VfL Wolfsburg - 20 assists)
De Bruyne wordt steeds heviger in verband gebracht met een transfer. De Belgische middenvelder heeft veruit de meeste assists in de Bundesliga achter zijn naam staan en wordt gelinkt aan onder meer FC Barcelona en Paris Saint-Germain.

1. Lionel Messi (FC Barcelona - 21 assists)
Messi strijdt dit seizoen met Cristiano Ronaldo om de eerste plaats in de topscorerslijst van de Primera División. Wat betreft het aantal assists heeft de dribbelaar echter een riante voorsprong op de Portugees. 

Bron aantal assists: Transfermarkt.com