In Schotland opgebloeide Nederlander smeekt om langer verblijf

In Schotland opgebloeide Nederlander smeekt om langer verblijf

04-05-2015 15:07

In de Eredivisie werd Genero Zeefuik vaker uit- dan toegelachen. De spits van FC Groningen oogde log en te langzaam en was zijn basisplaats kwijtgeraakt bij de ploeg van trainer Erwin van de Looi, maar bloeide dankzij een korte verhuurperiode bij het Schotse Hearts weer op. Hij wil daar graag blijven volgens Edinburgh News.

In vijftien wedstrijden voor de Schotse club scoorde de oud-spits van NEC twaalf keer. "Ik ga nu terug naar Groningen en daar gaan we praten over mijn toekomst, maar ik denk niet dat FC Groningen me nog wil", zei Zeefuik na afloop van de laatste wedstrijd van het seizoen in Schotland, waarin hij twee goals maakte. "Hopelijk kan ik terugkomen bij Hearts."

"Genero heeft zijn taken perfect uitgevoerd bij ons", zegt Hearts-trainer Robbie Neilson. "We hadden behoefte aan een aanvalsleider en dat was hij. Met zijn goals heeft hij laten zien een speler met veel kwaliteiten te zijn. Ik houd hem er graag bij, maar ik denk dat het niet lukt, want hij heeft nog een jaarcontract en is qua salaris erg duur."

Hearts heeft al aangegeven geen transfersom of te hoge salariseisen van Zeefuik neer te willen leggen bij Groningen.