Topkeeper kan Arsenal kampioen maken: Kijk bijvoorbeeld naar Manchester United

Topkeeper kan Arsenal kampioen maken: "Kijk bijvoorbeeld naar Manchester United"

Gepubliceerd: dinsdag 5 mei 2015 om 17:10di 05-05-2015 om 17:10

De landstitel is dit seizoen – opnieuw – te hoog gegrepen voor Arsenal, maar met een enkele gerichte aankoop kan de formatie van Arsène Wenger komende jaargang wél meestrijden om het kampioenschap. Dat gelooft Phil Neville, oud-speler van Manchester United en Everton.

Tegenover de BBC verklaart Neville dat Arsenal naar zijn mening alleen nog een keeper van wereldklasse ontbeert om serieus kans te maken op de eerste Premier League-titel sinds 2004. "Als ik bijvoorbeeld naar Manchester United kijk, dan stel ik vast dat David De Gea vijf of zes wedstrijden voor hen heeft gewonnen met belangrijke reddingen. Als Arsenal een doelman kan aantrekken van zijn klasse, dan doen ze in mijn ogen mee in de titelstrijd."

Momenteel is David Ospina de eerste keeper onder Wenger. De 26-jarige Colombiaan kwam afgelopen zomer over van OCG Nice, aanvankelijk als reservekeeper, maar de goalie verdrong Wojciech Szczesny onder de lat. Engelse media speculeren al langer over een mogelijke nieuwe doelman voor The Gunners. Neto (Fiorentina), Petr Cech (Chelsea) en Hugo Lloris (Tottenham) zijn genoemd.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws