'Ik ga jullie de waarheid zeggen: geen enkele Marokkaan breekt door bij Anderlecht'
Talent vertrok vanwege vertroebeld toekomstbeeld

'Ik ga jullie de waarheid zeggen: geen enkele Marokkaan breekt door bij Anderlecht'

06-05-2015 12:20
12

Het Belgische talent Ismaïl Azzaoui verliet Anderlecht afgelopen zomer voor Tottenham Hotspur. Zijn Marokkaanse roots speelden een rol in het besluit om de Brusselse deur achter zich dicht te trekken.

Dat vertelt Azzaoui woensdag in La Derniere Heure. "Ik ga jullie de waarheid zeggen: ik ben vertrokken omdat tot dusver nog geen enkele Marokkaanse jeugdspeler is doorgebroken bij Anderlecht. Ik dacht dat ik mijn kans niet ging krijgen", vertelt de zeventienjarige flankspeler in de aanloop naar een interland van België onder 17.

"Veel kennissen hebben mij aangeraden te vertrekken. Opgelet, Anderlecht is een zeer goede club waar ik een uitstekende opleiding heb gehad, maar ik heb de knoop doorgehakt en ben vertrokken", vervolgt Azzaoui, die zich honderd procent Belg voelt. "Klopt, ik ben Belg, maar ik vergeet mijn afkomst niet. Een paar dagen geleden kreeg ik telefoon van de Marokkaanse bond, maar ik weigerde de selectie voor het onder 18-elftal. De Belgische nationale ploeg met al zijn topspelers doet me meer dromen."