Meesterlijke Messi staat op en krijgt Bayern en Guardiola op de knieën
3-0 voor thuisclub

Meesterlijke Messi staat op en krijgt Bayern en Guardiola op de knieën

06-05-2015 22:37
20

Het weerzien met Camp Nou is Pep Guardiola slecht bevallen. De succesvolste trainer ooit van Barcelona keerde woensdagavond terug in het stadion waar hij tussen 2008 en 2012 grote triomfen vierde. Een goed resultaat met het verzwakte Bayern München tegen zijn grote liefde in het eerste duel in de halve finales van de Champions League zat er echter niet in. Na de nederlaag van 3-0 lijkt Bayern in de return volgende week dinsdag in Duitsland kansloos.

In de 77e minuut brak superster Lionel Messi de ban met een doeltreffende uithaal met links waarna hij kort daarna met rechts een raak lobje afleverde. In de extra tijd liet de kleine meester met een assist ook Neymar nog een doelpunt maken.

Guardiola had bij zijn rentree in Camp Nou voor een gedurfde tactiek gekozen. Bayern trad met maar drie aangewezen verdedigers aan. Philipp Lahm speelde vanuit de versterkte middenlinie waarin de offensief ingestelde Mario Götze ontbrak. Thomas Müller en Robert Lewandowski, spelend met een vervaarlijk masker wegens een kaak- en neusbreuk, moesten voorin onder meer druk op de Spaanse opbouw houden.

Na ruim een kwartier was het uitgerekend Lewandowski die in een riante scoringspositie kwam. De Poolse spits miste de voorzet van Müller voor open doel echter jammerlijk. Meer dan deze uitgelezen kans zat er voor Bayern in de eerste helft niet in.

Met zijn driemansachterhoede leek Guardiola het onheil over zijn ploeg af te roepen. De Catalaanse topcoach wilde echter de aanvoer naar het Barça-supertrio Messi/Suarez/Neymar zoveel mogelijk ontregelen. Daarvoor had hij meer pionnen nodig op het middenveld. Het gebrek aan rugdekking in zijn defensie nam Guardiola daarbij voor lief.

Suarez had in de twaalfde minuut de riskante tactiek van Bayern al kunnen afstraffen. De oud-Ajacied mocht ongehinderd naar doelman Manuel Neuer opstomen, maar stuitte op het uitgestoken been van de ijzersterke keeper. Tot aan de rust bleef de Duitse international heer en meester.

Na de rust kon Bayern, wel weer met een extra verdediger, wat meer onder de druk van de thuisploeg vandaan komen. Van met name Messi ging echter opnieuw de meeste dreiging uit. Bayern hield goed stand, maar moest in de slotfase toch buigen voor de uitzonderlijke klasse van de Argentijnse dribbelaar: 2-0. Neymar maakte de alsnog mislukte avond voor 'Pep' compleet: 3-0.

 

Lionel Messi, wát een GENIE! 2 minuten, 2 keer Messi, 2-0 Barça.

Posted by Voetbalprimeur on woensdag 6 mei 2015