Rol van derde Gudelj bij unieke familietransfer bekend door uitsluitsel van Ajax

Rol van derde Gudelj bij unieke familietransfer bekend door uitsluitsel van Ajax

Gepubliceerd: donderdag 7 mei 2015 om 09:30do 07-05-2015 om 09:30

Nebojsa Gudelj, aan het begin van dit seizoen ontslagen bij NAC Breda, was woensdag zo trots als een pauw. Zijn zoons Nemanja en Dragi tekenden allebei een contract bij Ajax. Ook vader Gudelj gaat bij Ajax aan de slag, maar hij zal niet in dienst treden van de Amsterdammers.

Aanvankelijk was er onduidelijkheid over de rol die Nebojsa Gudelj zou krijgen binnen Ajax. Nu wordt duidelijk dat Gudelj senior op oproepbasis actief wordt voor Ajax, om scoutingswerk te doen in de Balkan en andere landen. "Vader Gudelj komt niet in dienst. Hij gaat losse opdrachten doen voor Ajax. Dat zijn allemaal scoutingsopdrachten", tekent Ajax Life op uit de mond van een woordvoerster van Ajax.

De familie Gudelj is afkomstig uit Servië. Dat betekent overigens niet dat Ajax vader Gudelj alleen maar naar dat land stuurt. "Maar hij heeft daar natuurlijk wel goede contacten. Hij zal ingezet worden waar het op dat moment nodig is. Dat kan in Servië zijn, maar hij kan bijvoorbeeld ook helpen om bepaalde landen beter in kaart te brengen bij onze scouting", besloot de woordvoerster.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws