Benutte strafschop Ajacied levert Oranje-talenten niet meer dan punt op
Ajacied benut strafschop namens Oranje

10-05-2015 21:49

Oranje Onder-17 heeft ook de tweede groepswedstrijd op het EK in Bulgarije niet weten te winnen. De ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg kwam tegen de leeftijdsgenoten van Engeland niet verder dan 1-1.

Nederland kwam in de eerste helft op achterstand door een eigen doelpunt. Manchester United-speler Timothy Fosu-Mensah gleed de bal onfortuinlijk langs zijn eigen doelman en bezorgde Engeland zodoende een 1-0 voorsprong. Daar bleef het in de eerste helft bij, maar na rust knokte Oranje zich terug in de wedstrijd.

Nadat Dani de Wit na tien minuten nog een grote kans om zeep hielp, was het enkele minuten later wel raak. Diezelfde De Wit verdiende een strafschop, nadat hij naar de grond werd getrokken. Reda Boultam ontfermde zich vervolgens over het buitenkansje en tekende voor de 1-1 eindstand. Nederland schiet niet heel veel op met de remise.

De ploeg heeft nu twee punten, maar kan zich nog wel plaatsen voor de knock-outfase van het toernooi. Dan moet er in de volgende wedstrijd wel gewonnen worden van Italië.