Rechter stelt oud-Ajax-spits in gelijk: Ajax had beslag gelegd op mijn huis
Bij de transfer van Arveladze naar Ajax betaalde club geld aan de verkeerde partij

Rechter stelt oud-Ajax-spits in gelijk: "Ajax had beslag gelegd op mijn huis"

11-05-2015 15:05
2

De rechtszaak tussen Ajax en Shota Arveladze is in het voordeel van de oud-spits beslist. De Georgiër, die in de zomer van 1998 naar Amsterdam kwam, zou nog anderhalf miljoen euro moeten betalen aan Ajax, maar hoeft dat volgens de rechter niet meer.

Bij de transfer van Arveladze maakte Ajax miljoenen over aan Dinamo Tbilisi, terwijl de club de transferrechten van Arveladze helemaal niet bezat. De Belastingdienst vond dat er daarom over dit geld loonbelasting moest worden betaald. dat kwam Ajax destijds op een naheffing te staan ruim 1,2 miljoen euro.

Dit bedrag wilde Ajax vervolgens met rente verhalen op zijn voormalige spits. De rechter heeft Ajax echter ongelijk gegeven en Ajax moet nu de gemaakte proceskosten van Arveladze betalen, tot grote opluchting van de voormalige spits zelf. "Ik ben de club altijd trouw geweest, ik kom er nog steeds en ga nog steeds goed om met veel mensen van de club", reageerde Arveladze tegen AT5. "Ik ben heel erg opgelucht, de club had beslag gelegd op mijn huis en rekeningen."