In het kort: Ajax in gesprek met Wolfsburg, vervelende blessure Clasie

In het kort: Ajax in gesprek met Wolfsburg, vervelende blessure Clasie

11-05-2015 22:38

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Ajax tegen VfL Wolfsburg?
Voor Ajax beginnen de voorbereidingen op het nieuwe seizoen op 22 juni. Dat laat Voetbal International weten via clubwatcher Simon Zwartkruis. Hij voegt daar op Twitter aan toe dat de Amsterdammers met onder meer VfL Wolfsburg in gesprek zijn voor een vriendschappelijke wedstrijd. Het is niet duidelijk welke (buitenlandse) ploegen Ajax nog meer ziet als interessante oefenpartner.

Vervelende blessure Clasie
Jordy Clasie liep maandagavond in de wedstrijd tegen Vitesse een vervelende blessure op. De middenvelder van Feyenoord zag zijn vinger uit de kom schieten. Dat gebeurde in een duel met Valeri Qazaishvili. Na een korte medische behandeling kon de aanvoerder van Feyenoord verder spelen. Op het moment dat bij Clasie de vinger uit de kom schoot, stonden de Rotterdammers met 1-3 achter. Beelden van het voorval zijn te zien op de website van uitzender FOX Sports.

Van der Weg geblesseerd
NAC Breda kan dit seizoen geen beroep meer doen op Kenny van der Weg. De linkerverdediger heeft vorige week op de training een enkelblessure opgelopen. Er is een beschadiging geconstateerd aan de enkelbanden aan de buitenzijde van een voet, meldde NAC maandag.

Door die kwetsuur mist Van der Weg niet alleen de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen FC Groningen van zondag, maar ook de duels in de play-offs om promotie/degradatie.

Bayern zonder Neuer en Thiago

Manuel Neuer en Thiago Alcantara hebben maandag niet meegedaan aan de laatste training van Bayern München in aanloop naar het duel met FC Barcelona van dinsdag. Het tweetal ontbrak uit voorzorg, zo liet Bayern weten. Ze zullen dinsdag zeker inzetbaar zijn. Bayern moet dan een 3-0-achterstand goed zien te maken om de finale van de Champions League te bereiken.

Sebastian Rode keerde maandag terug in de groepstraining van de Duitsers. Hij is weer hersteld van een spierblessure. Arjen Robben is door een kuitblessure niet meer inzetbaar voor Bayern in dit seizoen. Franck Ribéry ontbreekt dinsdag evenzeer.

Opnieuw Belg overleden
Voor de tweede keer in korte tijd is een Belgische voetballer overleden door hartproblemen. De 23-jarige Tim Nicot van Beerschot-Wilrijk werd zaterdag getroffen door een hartstilstand tijdens een toernooi met vrienden en overleed maandag in het ziekenhuis, melden zijn familie en club. Beerschot-Wilrijk veroverde onlangs de titel in de vierde klasse.

Nicot werd zaterdag nog gereanimeerd op het veld en in het ziekenhuis in een kunstmatige coma gehouden. Volgens een verklaring van zijn club heeft hij 'gevochten als een beer maar kon hij deze wedstrijd niet winnen'. Nicot speelde twee seizoenen voor Beerschot-Wilrijk en was volgens de club een idool voor veel supporters.

Vorige week werd Grégory Mertens begraven. Hij zakte in elkaar tijdens een duel met de beloftenploeg van Lokeren en werd slechts 24 jaar oud.