AZ wilde hevige concurrentie voor doelman halen: 'Van den Brom kwam in januari'
"Voor volgend seizoen bekijken we de opties"

AZ wilde hevige concurrentie voor doelman halen: 'Van den Brom kwam in januari'

12-05-2015 22:20

Davy Roef onderscheidde zich afgelopen weekeinde in het doel van RSC Anderlecht door in de kraker met Club Brugge enkele belangrijke reddingen te verrichten. Daardoor werd hij tot 'held' uitgeroepen door de fans. Het had echter weinig gescheeld of Roef was niet meer in dienst van Anderlecht geweest.

John van den Brom, trainer van AZ, wilde zijn voormalig pupil graag naar Alkmaar halen. De oefenmeester had Roef als trainer van Anderlecht al onder zijn hoede. Het bleek dat niet alleen de Noord-Hollandse formatie hoopte op de diensten van de tweede doelman, die Sylvio Proto voor zich moet dulden. Ook het Duitse Red Bull Leipzig meldde zich.

"De kans bestaat dat Davy nog een jaar tweede doelman blijft, maar tegen een uitleenbeurt zeggen we niet op voorhand nee. In januari informeerde John van den Brom nog om hem naar AZ te halen en ook het Duitse Red Bull Leipzig kwam al kijken", vertelde vader Luc Roef tegenover Het Nieuwsblad. "Het is normaal dat Silvio zondag weer in doel staat. Hij is een correct persoon en Davy is nog jong. Voor volgend seizoen bekijken we de opties samen met Anderlecht."