Structurele fouten in Feyenoord-beleid: 'Waarom geen verkoop voor dertig miljoen?'
"Wie werkt er bijvoorbeeld met die jongen?"

Structurele fouten in Feyenoord-beleid: 'Waarom geen verkoop voor dertig miljoen?'

13-05-2015 20:15
6

Feyenoord zit waarschijnlijk flink met Jean-Paul Boëtius in de maag. De buitenspeler heeft veel potentieel, maar heeft dit seizoen weinig gespeeld, beschikt over een contract tot medio 2016 en wil niet verlengen. Feyenoord lijkt dan ook gedwongen om de jongeling te verkopen. Yassine Abdellaoui, oud-speler, kent het probleem.

"Je moet zelf gewoon meer doen. Regi Blinker was vroeger een buitenspeler die veel diep ging, die altijd bezig was. Dan hoef je niet per se in grote vorm te zijn om het je back toch lastig te maken. Boëtius zie ik vooral ráre dingen doen, hij aarzelt, maakt het zichzelf veel te moeilijk. Ga gewoon terug naar de basis", laat de oud-speler van Willem II optekenen door Voetbal International.

"Ik vind overigens wel dat een staf daarin ook een hand heeft, hoor. Wie werkt er bijvoorbeeld met die jongen? Waarom heeft Feyenoord niet een trainer specifiek voor buitenspelers? Gaston Taument loopt er toch rond? Een goede buitenspeler vertegenwoordigt ook waarde voor een club, hoor. Zo veel zijn er niet. Dat vind ik sowieso opvallend bij Feyenoord."

"Ze leiden zo veel goede jeugdspelers op, maar in het eindtraject gaat er toch iets fout. Waarom verkoopt Feyenoord nou nooit een eigen jongen voor dertig miljoen zoals PSV wel doet met Depay? Misschien moet de club dat eens onderzoeken. Is het een mentaliteitsprobleem? Ligt het aan de trainers? In ieder geval vind ik het opvallend", besluit Abdellaoui.