De Tien: grootheden die er niet in slaagden de Champions League te winnen

De Tien: grootheden die er niet in slaagden de Champions League te winnen

03-06-2015 10:10
2

Zaterdag 6 juni is het zover: de finale van de Champions League. FC Barcelona en Juventus gaan uitmaken wie de cup met de grote oren omhoog mag liften. Door de jaren heen zijn er grootheden geweest die de Champions League nog nooit hebben gewonnen. Vandaag tien legendes die zich in dat rijtje scharen. Het gaat hierbij om grootheden sinds 1992, het jaar waarin de naam Europa Cup 1 officieel werd omgedoopt tot UEFA Champions League.

10. Fabio Cannavaro
Cannavaro maakte naam bij Parma en speelde achtereenvolgens voor onder andere Internazionale, Juventus en Real Madrid. De centrale verdediger reikte in 2002/03 met Internazionale tot de halve finale van het miljoenenbal waarin het werd uitgeschakeld door AC Milan.

9. Patrick Vieira
Vieira won in zijn periode bij Arsenal, Internazionale en Juventus veel titels en werd in 1998 wereldkampioen met Frankrijk. In de Champions League kwam Vieira niet verder dan de kwartfinale met Juventus. In het seizoen 2005/06 moest de middenvelder notabene zijn meerdere erkennen in Arsenal. The Gunners behaalden dat jaar de finale, waarin FC Barcelona met 2-1 te sterk bleek. 

8. Gianluigi Buffon
Buffon staat nog in dit lijstje, maar kan daar snel verandering in brengen. De Italiaanse topkeeper, en voormalig wereldkampioen, kan tegen Barça zijn eerste Champions League-titel winnen.

7. Pavel Nedved
Nedved was een man van de techniek, een middenvelder met een befaamde trap en uitstekend inzicht. De Tsjech miste, door een schorsing, de Champions League-finale van 2003 tegen AC Milan. De ploeg van Nedved, Juventus, ging in deze finale na strafschoppen onderuit (3-2).

6. Francesco Totti
Een clubicoon, oftewel Francesco Totti. De Italiaanse topspits speelt zijn gehele actieve loopbaan al voor AS Roma, waarmee hij onder meer de Serie A won en twee keer de Coppa Italia. Totti staat sinds 2014 bekend als de oudste doelpuntenmaker in de Champions League.

5. Ruud van Nistelrooy
Van Nistelrooy staat te boek als een van de beste spitsen uit zijn generatie en speelde onder andere voor PSV, Manchester United en Real Madrid. Van the Man was drie keer topscorer van de Champions League.

4. Zlatan Ibrahimovic
Het is gerust verrassend te noemen dat Ibrahimovic nog nooit de Champions League heeft gewonnen. De Zweed speelde voor topclubs als Juventus, Internazionale en FC Barcelona en komt nu uit voor Paris Saint-Germain. Hoelang duurt het nog voordat Ibracadabra de begeerde cup wint? 

3. Dennis Bergkamp
Een grootheid bij Arsenal en een van de beste Nederlandse voetballers die we ooit op de velden hebben zien rondlopen: Bergkamp. De international bereikte in 2006 de Champions League-finale met Arsenal, waarin hij opvallend genoeg geen speelminuten kreeg. 

2. Eric Cantona
Cantona is befaamd om zijn stiftjes en harde volleys en kende zijn grootste succes bij Manchester United. De Fransman veroverde in vijf seizoenen vier keer de Premier Leauge met The Red Devils. In de Champions League was geen succes weggelegd voor de aanvaller.

1. Ronaldo
Ronaldo is een van de grootste legendes die Brazilië voortbracht. De spits maakte in 2007 de overstap naar AC Milan, dat in hetzelfde jaar de Champions League won. Ronaldo was echter niet speelgerechtigd voor de Italiaanse club omdat hij eerder dat seizoen al Champions League-wedstrijden speelde namens Real Madrid.