AZ hoeft niet op coulance te rekenen: We willen niet katerig afsluiten
Middenvelder kan duel met AZ nog heel goed herinneren

AZ hoeft niet op coulance te rekenen: "We willen niet katerig afsluiten"

17-05-2015 10:17

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Excelsior en AZ gaan de gedachten automatisch even terug naar 29 april 2007, de dag dat de Alkmaarders een zeker lijkende landstitel uit handen gaven. André Hoekstra, assistent-trainer bij de Rotterdammers, wil AZ nu opnieuw kloppen.

Excelsior is al uitgespeeld, terwijl AZ moet winnen om nog een kans te maken op de derde plaats. Net als op de laatste speeldag in 2007 hoopt Hoekstra dat de Kralingers een Alkmaars feestje kunnen verstieren. "We waren figuranten in ons eigen stadion", blikt de assistent-coach tegenover het Algemeen Dagblad terug op de bizarre laatste speeldag van acht jaar geleden.

"Maar we wilden niet als figuranten meespelen. Als een andere club dan toch iets te vieren heeft, heb je dat liever niet bij jou in huis. Ook al gunden we AZ de titel misschien wel meer dan Ajax en PSV." Hoekstra verwacht ook nu een scherp Excelsior. "Dit duel gaat nog ergens om, het land kijkt mee. Dat is goed voor de focus van de groep. Want we willen niet dat er in de laatste wedstrijd nog een smetje op het seizoen komt. Het is vergelijkbaar met 2007. Toen wilden we niet met een katerig gevoel de nacompetitie in gaan, nu willen we het jaar niet katerig afsluiten."