In het kort: PEC mag wéér uitbreiden, oude bekende mist 'Oranje', Scolari weg

In het kort: PEC mag wéér uitbreiden, oude bekende mist 'Oranje', Scolari weg

19-05-2015 20:39

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Altidore mist 'Oranje'
Jozy Altidore verschijnt niet aan de aftrap namens de Verenigde Staten in een oefenwedstrijd met het Nederlands elftal. De spits moet het duel laten schieten vanwege een hamstringblessure. Altidore speelde in het verleden voor AZ en nu voor Toronto FC. In een duel van die club, met New England Revolution, raakte Altidore geblesseerd. De revalidatie neemt een maand in beslag.

PEC: dromen komen uit
PEC Zwolle is niet te stoppen. De club heeft van de gemeente toestemming gekregen om het eigen IJsseldelta stadion uit te breiden met 2.000 platasen, zo meldt RTV Oost. Wanneer de verbouwing aanvangt en uit welk potje de verbouwing wordt gefinancierd, is nog niet bekend. Het is al de derde club die mag verbouwen in Overijssel. Ook Go Ahead Eagles en Heracles Almelo mogen deze zomer aan de slag.

Keller stopt met voetballen
Sander Keller, voormalig bekerwinnaar met FC Utrecht, stopt met voetballen. Dat meldt Omroep Flevoland. De verdediger van Almere City FC is inmiddels 35 jaar en speelde afgelopen vrijdag zijn laatste wedstrijd in het profvoetbal. Dat was tegen De Graafschap. Keller verloor met Almere na verlenging met 2-1 van de Doetinchemmers en bereikte de volgende ronde van de Jupiler Play-Offs niet.

Scolari weg bij Brazilianen
Trainer Luiz Felipe Scolari heeft dinsdag ontslag genomen bij Gremio. "Hij zag zichzelf niet meer als juiste persoon om de club verder te helpen", vertelde voorzitter Romildo Bolzan van de Braziliaanse club. Scolari tekende vorig jaar augustus bij Gremio, dat hij in de jaren tachtig en negentig ook al twee keer onder zijn hoed had. Hij leed in april een gevoelige nederlaag tegen aartsrivaal Nacional in de finale van de Gaucho Cup. Gremio is ook slecht aan het nieuwe seizoen begonnen. De formatie haalde slechts één puntje uit de eerste twee duels. Scolari was vorig jaar bondscoach van Brazilië op het WK in eigen land. Duitsland verpletterde zijn ploeg in de halve finale (7-1). In de troostfinale was het Nederlands elftal veel te sterk (3-0).

Willem II beste van Europa
Van alle gepromoveerde ploegen in de tien beste voetbalcompetities in Europa, heeft Willem II het best gepresteerd. Dat zocht Tussen de Linies uitDe Tilburgers, die op een knappe negende plek in de Eredivisie eindigden, pakten per duel gemiddeld 1,35 punt. Daarmee deed de ploeg van trainer Jurgen Streppel het beter dan onder meer Palermo, FC Köln en Leicester City. 

Straf voor Internazionale
Het competitiebestuur van de Serie A heeft Internazionale een voorwaardelijke straf opgelegd. Afgelopen zaterdag werden er tijdens de ontmoeting tussen Inter en Juventus (1-2) racistische leuzen gejouwd naar Juve-middenvelder Paul Pogba. Als sanctie is er besloten dat de zogenaamde Curva Nord, een tribune die gevuld is met fanatieke aanhang, een jaar gesloten zal worden indien men binnen één jaar opnieuw in de fout gaat. 

Deal tussen FC Utrecht en Real Madrid
Opmerkelijk transfernieuws vanuit de Galgenwaard. FC Utrecht heeft een tractor per direct overgenomen van Real Madrid, meldt het Algemeen Dagblad dinsdag. De eredivisionist heeft de New Holland Boomer aangetrokken om het veld in opperste staat te brengen voor het nieuwe seizoen. De groundsman (Johan van Amerongen) wil het veldonderhoud 'ambachtelijker' aanpakken en kocht ook andere apparatuur.

Scheidsrechtersaanstellingen
De KNVB heeft vier scheidsrechters aangesteld voor de eerste wedstrijden in de play-offs om een Europees ticket. Danny Makkelie fluit donderdag sc Heerenveen – Feyenoord, Kevin Blom moet de return in goede banen leiden. Het eerste duel tussen PEC Zwolle en Vitesse wordt geleid door Pol van Boekel en drie dagen later in Arnhem zal Eric Braamhaar de fluit hanteren.

QPR in zee met trainer
Chris Ramsey is ook de komende seizoenen de trainer van Queens Park Rangers. De club uit Londen maakte dinsdag bekend dat Ramsey een driejarig contract tekent. De 53-jarige Ramsey was de interim-coach sinds het vertrek van Harry Redknapp in februari. Maar ook Ramsey kon niet voorkomen dat de club van Leroy Fer na dit seizoen degradeert uit de Premier League. "Voor mij is dit een fantastische kans en ik ben er er enorm blij mee. Ik kijk uit naar de uitdaging", reageerde hij. Een wedstrijd voor het eind van het seizoen staat Queens Park Rangers op de laatste plaats van de hoogste Engelse competitie.

Schandaal in Italië
De Italiaanse politie heeft vijftig verdachten aangehouden voor matchfixing in de lagere divisies van het Italiaanse voetbal. De verdachten zijn spelers, voorzitters en managers van dertig teams uit het hele land, meldt het Italiaanse persbureau Ansa dinsdag. Ten minste vijf verdachten zijn nog op de vlucht. Ze worden beschuldigd van het beïnvloeden van resultaten van voetbalwedstrijden voor weddenschappen. De operatie maakt volgens Italiaanse media deel uit van een onderzoek tegen de Calabrische tak van de maffia, Ndrangheta.

Reddingsboei Telstar
De gemeente Velsen wil de West-tribune van Telstar kopen om zo een faillissement van de voetbalclub te voorkomen. Dat staat in een voorstel aan de gemeenteraad. Voor de aankoop is 740.000 euro nodig. De gemeente wil 690.000 euro betalen en Telstar draagt 50.000 euro bij, volgens het plan. Directeur Pieter de Waard van Telstar zegt dinsdag in de IJmuider Courant dat de aankoop cruciaal is voor Telstar. Dinsdag werd bekend dat het voortbestaan van de club op losse schroeven staat.