Middenvelder onder de indruk: 'Met Kluivert langs de lijn sta je al met 3-0 voor'
'Hij landde gisteren om kwart voor elf 's avonds, als je dan ziet hoe hij speelt'

Middenvelder onder de indruk: 'Met Kluivert langs de lijn sta je al met 3-0 voor'

20-05-2015 23:37

Roly Bonevacia maakte woensdagavond zijn debuut voor het nationale elftal van Curaçao. De voormalig speler van Ajax, NAC Breda en Roda JC Kerkrade loopt graag een stapje harder voor bondscoach Patrick Kluivert.

Bonevacia speelt momenteel voor Wellington Phoenix uit Australië en landde pas na een vlucht van 38 uur in Nederland. "Het klinkt gek, want je bent gewoon fit, maar ik was kapot", vertelt Bonevacia in gesprek met Metro na afloop van de oefeninterland tegen Suriname. Daarin kwam de middenvelder een half uur aan het spelen. Kluivert was onder de indruk.

"Hij landde gisteren om kwart voor elf 's avonds, als je dan ziet hoe hij speelt. Dan hoef ik denk ik verder niet uit te leggen dat deze jongen een hele grote aanwinst is voor ons team." Bonevacia liep zich tijdens het duel de longen uit het lijf. "Met Kluivert langs de lijn sta je al met 3-0 voor. Het is toch Patrick Kluivert die daar staat. Je merkt wel dat iedereen dan een stapje harder loopt."

Curaçao was uiteindelijk met 3-2 te sterk. Het land bereidt zich voor op het kwalificatieduel voor het WK 2018 met Cuba. "Als we zo tegen Cuba spelen, dan gaan we honderd procent zeker winnen", is de middenvelder duidelijk. "Individueel hebben we veel kwaliteit, nu is het een kwestie van elkaar gaan snappen."