Topscorer spreekt zich uit: 'We hebben Feyenoord thuis ook naar de kloten gestuurd'
Donderdagavond eerste ontmoeting tussen beide ploegen

Topscorer spreekt zich uit: 'We hebben Feyenoord thuis ook naar de kloten gestuurd'

21-05-2015 11:56
2

Mark Uth is donderdagavond zeer waarschijnlijk van de partij als sc Heerenveen het in de play-offs voor Europees voetbal opneemt tegen Feyenoord. De Duitse spits, die nog licht geblesseerd is, heeft vertrouwen in de ontmoeting.

De clubtopscorer miste de slotwedstrijd van de competitie tegen FC Twente wegens een knieblessure. Ook al is Uth nog niet geheel hersteld, het duel met het geplaagde Feyenoord wil hij maar al te graag meemaken. "We moeten volle bak gaan en vanaf het eerste moment scherp zijn. Tactisch slim zijn, goed vooruit voetballen en vooral niet bang zijn", zegt hij tegen Omroep Friesland.

"We hebben Feyenoord thuis naar de kloten gestuurd. Dat kan nog een keer. Dan hebben we een goede positie om de tweede wedstrijd ook goed te spelen." Uth onderschat de tegenstander uit Rotterdam niet. "Die zijn nu ook een beetje boos en die willen nog altijd de Europa League in. Ze gaan alles geven, dus dat wordt niet makkelijk." Eerder dit seizoen won Heerenveen in eigen huis met 3-1 van Feyenoord.