In het kort: Arsenal behoudt clubicoon, record voor legendarische voetbalshow

In het kort: Arsenal behoudt clubicoon, record voor legendarische voetbalshow

22-05-2015 19:42
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Rosicky tekent bij
Tomás Rosicky speelt ook komend seizoen voor Arsenal. Lang was het de vraag of de Tsjechische middenvelder in Londen zou blijven voetballen, maar manager Arsène Wenger heeft besloten dat hij de spelmaker nog graag een jaar tot zijn beschikking heeft. De inmiddels 34-jarige Rosicky maakte in 2006 de overstap van Borussia Dortmund naar The Gunners. 

Eervolle vermelding voor Britse voetbalshow
Het wereldberoemde Match of the Day heeft een plaats veroverd in het Guinness Book of Records. De Britse voetbalshow, die ook in Nederlands goed bekeken wordt op zaterdag- en zondagavond, bestaat vijftig jaar en dat is een record. De eerste aflevering van 'MOTD' vond plaats in 1964. Voormalig topspits Gary Lineker is al zestien seizoenen het boegbeeld van het programma. 

Bayern op wereldreis
Arjen Robben kan zich gaan opmaken voor een vakantie in China. De Nederlander gaat, als hij op tijd hersteld is van zijn blessure, met zijn club Bayern München naar het Verre Oosten voor een tournee. De Duitse kampioen speelt in juli wedstrijden tegen Valencia, Internazionale en de Chinese club Guangzhou Evergrande, winnaar van de Aziatische Champions League. De club van Robben speelt op 18 juli in het Vogelnest Stadion van Peking tegen Valencia en treft drie dagen later Inter in Shanghai.

Feyenoord zonder Immers
Feyenoord kan zondag in het tweede play-offduel met sc Heerenveen zo goed als zeker geen beroep doen op Lex Immers. De middenvelder, die donderdag in Friesland ontbrak, stond vrijdagochtend niet op het trainingsveld. Bij een gelijkspel of een nederlaag zit het seizoen er voor Feyenoord op. Door de 1-0 nederlaag van donderdag moeten de Rotterdammers met minimaal twee doelpunten verschil winnen. Bij een 1-0 overwinning volgt een verlenging en eventueel strafschoppen.

KNVB promoveert vijf arbiters
Vijf scheidsrechters en veertien assistent-scheidsrechters promoveren en de KNVB neemt afscheid van drie scheidsrechters en vier assistent-scheidsrechters. De 29-jarige Jeroen Sanders, die in de Jupiler League meerdere wedstrijden floot en ook in de Eredivisie al actief was, maakt de overstap naar de pool van assistent-scheidsrechters. 

Roda JC bindt verdediger
Arjan Swinkels speelt ook komend seizoen voor Roda JC. De dertigjarige verdediger zou transfervrij zijn, maar het contract van de routinier is aangepast. Daardoor blijft Swinkels in Kerkrade, ongeacht op welk niveau Roda JC tijdens de komende jaargang actief is, meldt FOX Sports. De verdediger kwam tijdens de winterstop over van Lierse SK en veroverde een basisplaats in Zuid-Limburg. De oud-speler van Willem II maakt mogelijk komend seizoen zijn rentree in de Eredivisie. Roda JC begint namelijk vrijdag tegen FC Emmen aan de nacompetitie.

Jongen van de club verlaat kampioen
Daan Disveld verlaat NEC Nijmegen na elf jaar. Als hij de medische keuring doorstaat, tekent hij bij FC Den Bosch een tweejarige verbintenis. Het contract van de 21-jarige verdediger liep eind juni af en is dus transfervrij. Disveld kwam op zijn tiende naar De Goffert. De rechtsback maakte zijn debuut in de kwartfinale van de beker vorig jaar tegen FC Groningen. Tot een echte doorbraak kwam het in Nijmegen niet. De transfer wordt door beide clubs bevestigd.

Raiola pikt aanwinst op bij AZ
José Fortes Rodriguez gaat AZ verlaten. De scout maakt de overstap naar het bedrijf van zaakwaarnemer Mino Raiola. 'We gunnen José Fortes Rodriguez deze kans in zijn loopbaan. We zijn hem dankbaar voor zijn inzet voor AZ', schrijft technisch directeur Earnest Stewart op Twitter-account van AZ. De geboren Spanjaard voetbalde tussen 1994 en 2004 voor de Alkmaarse club, alvorens hij naar RBC Roosendaal vertrok. Hij kreeg het aan de stok met Co Adriaanse en scheidsrechter René Temmink. Nu is het hopen voor hem dat hij Raiola niet tegen de haren in strijkt.

KNVB onderzoekt vermeende trap Vitesse-speler
De aanklager betaald voetbal is vrijdag een onderzoek gestart naar Rochdi Achenteh van Vitesse. De verdediger van de Arnhemmers zou donderdag in het play-offduel met PEC Zwolle (2-1 winst) een trappende beweging hebben gemaakt naar Jody Lukoki van de Zwollenaren. Achenteh wordt volgens het ANP verzocht een verklaring te geven voor zijn vermeende actie. Ook de begeleiding van Vitesse en aanvoerder Guram Kashia zijn om een reactie gevraagd, evenals PEC Zwolle en de arbitrage. 

Ultimatum voor top van Feyenoord-stadion
De spanning rond het al jaren voortslepende Kuip-dossier loopt op. Een groep eigenaren van het Feyenoord-stadion wil weten waarom er nog niet serieus met Red de Kuip is gesproken. Aan de stadionleiding is nu een ultimatum gesteld, meldt het Algemeen Dagblad. De raad van commissarissen heeft tot vanmiddag 17.00 uur de tijd om te reageren. "Zo niet? Dan zijn we er klaar mee", zegt voorzitter Joan Smal van de Vereniging Aandeelhouders Stadion Feyenoord.