'Genie': Wij zijn de beste club ter wereld, wat anderen daar ook van zeggen
"Over twee weken kom ik jullie gedag zeggen"

'Genie': "Wij zijn de beste club ter wereld, wat anderen daar ook van zeggen"

23-05-2015 23:41
1

Xavi voelt zich de gelukkigste man op aarde. De Spaanse middenvelder nam zaterdag afscheid van de club waarvoor hij vanaf zijn elfde heeft gespeeld, FC Barcelona.

"Bedankt voor alles", zei Xavi tegen de bijna 100.000 toeschouwers in Camp Nou na zijn laatste competitiewedstrijd in Spanje tegen Deportivo la Coruña (2-2). "Jullie hebben me de gelukkigste man op aarde gemaakt. Wij zijn de beste club ter wereld, wat anderen daar ook van zeggen."

De strateeg op het middenveld veroverde met Barcelona in zeventien jaar liefst 23 prijzen. Xavi kan dat aantal nog op 25 brengen, als de ploeg van trainer Luis Enrique de finales van het Spaanse bekertoernooi (30 mei tegen Athletic Bilbao) en Champions League (6 juni tegen Juventus) in winst omzet. "We hebben de landstitel al binnen en willen nu de 'treble'. Over twee weken kom ik jullie gedag zeggen", zei Xavi, die naar Qatar vertrekt.

Trainer Luis Enrique was vol lof over zijn aanvoerder, die vlak voor tijd een publiekswissel kreeg. "Xavi is een voetbalgenie, de beste middenvelder ooit. Unieke spelers zijn niet te vervangen, dus we moeten op zoek naar een ander type speler."