'Bezem door de selectie na mislukt seizoen; Londenaren hebben verdediger binnen'
Diverse miskopen in de etalage

'Bezem door de selectie na mislukt seizoen; Londenaren hebben verdediger binnen'

24-05-2015 07:50

Tottenham Hotspur staat voor een fikse renovatie van de selectie. De Londenaren grepen ook dit seizoen weer naast kwalificatie voor de Champions League en dus gaat het elftal op de schop. De eerste aankoop lijkt binnen te zijn.

The Telegraph maakt melding van een akkoord tussen de Spurs en 1.FC Köln over verdediger Kevin Wimmer. De 22-jarige Oostenrijker was er zelf al een tijdje uit met de club uit de Premier League, nu is ook de transfersom bepaald. Tottenham betaalt ongeveer zes miljoen euro voor Wimmer. The Telegraph schrijft dat ook aartsrivaal Arsenal interesse had in de international, maar de ploeg van trainer Mauricio Pochettino gaat aan de haal met het talent. 

Wimmer is ongetwijfeld niet de laatste aankoop van Tottenham. De club zou op zoek zijn naar minimaal vijf versterkingen: nóg een verdediger, twee middenvelders en twee aanvallers. Om te kunnen investeren, zullen de Spurs eerst diverse spelers van de hand moeten doen. Onder meer grootverdieners Emmanuel Adebayor, Roberto Soldado, Younes Kaboul, Paulinho en Etienne Capoue staan in de etalage.