'Moeilijke' keuze na 'mislukt' seizoen: 'Dit is voor mijn carrière het beste'
"Dit maakt het seizoen wel een beetje goed"

'Moeilijke' keuze na 'mislukt' seizoen: 'Dit is voor mijn carrière het beste'

26-05-2015 19:04

Hakim Ziyech heeft voor zichzelf de knoop doorgehakt. De middenvelder van FC Twente verkiest een avontuur in het shirt van Oranje boven een avontuur in die van Marokko.

Momenteel traint hij met Oranje in Hoenderloo. "Ik werd twee dagen na het duel met Heerenveen pas gebeld. In gedachten was ik al op vakantie, maar dat gaat helaas niet door. Gelukkig kon ik mijn vakantie nog verplaatsen", zegt hij tegen FOX Sports.

"Ik weet dat ik mijn best moet doen en besef dat ik met de beste spelers van Nederland voetbal. Natuurlijk moet ik ook genieten", gaat hij verder. "Het niveau ligt hoger dan bij Twente, dat merk je wel."

De eer van Marokko verdedigen was voor Ziyech ook een optie. "Heb wel getwijfeld tussen Oranje en Marokko, ja. Maar ik heb er goed over nagedacht. Met Nederland kan ik veel meer bereiken in mijn carrière, dat was de doorslaggevende factor."

"Bij Oranje is de concurrentie groter, maar dat is goed. Dat maakt je als jongeling alleen maar beter en sterker. Ik zie dit wel als een beloning op basis van de tweede seizoenshelft. Dit maakt het seizoen wel een beetje goed."