Doorbraak in 'FIFA-zaak': diverse officials gearresteerd op verdenking van corruptie
Doorbraak in zaak FIFA?

Doorbraak in 'FIFA-zaak': diverse officials gearresteerd op verdenking van corruptie

27-05-2015 07:58

Diverse FIFA-officials zijn dinsdag gearresteerd in een hotel in Zürich, zo meldt New York Times. Zij worden volgens de Amerikaanse krant verdacht van corruptie. Zodoende lijkt er eindelijk een doorbraak in de slepende zaak.

Een delegatie van de FIFA, het uitvoerend comité, verblijft in het Baur Au Lac hotel, aangezien er aanstaande vrijdag presidentsverkiezingen op de rol staan. Aanvankelijk zou Michael van Praag ook tot de kandidaten behoren voor een termijn als FIFA-voorzitter, maar de enige overgebleven tegenstander is de Jordaanse prins Ali bin-Al Hussein.

Mede daarom is de inval van de politie in het hotel dan ook schokkend. Het Amerikaanse departement van Justitie doet al langer onderzoek naar corruptie binnen de FIFA en heeft naar verluidt de inval op touw gezet. Vooral de toewijzing van het WK 2018 aan Rusland en het WK 2022 aan Qatar riep vraagtekens op. Diverse FIFA-officials werden verdacht van omkoping. Nadien werd meer transparantie gevraagd van de FIFA. Blatter zou niet tot de arrestanten behoren en de FIFA wil niet reageren.