Cocu kent zorgen en stelt 'geen makkelijke vraag' aan PSV'er Locadia
"Dat hij het liefst het hele seizoen speelt, is logisch"

Cocu kent zorgen en stelt 'geen makkelijke vraag' aan PSV'er Locadia

28-05-2015 16:51
4

Jürgen Locadia concludeerde onlangs dat hij geen toekomst heeft bij PSV. Phillip Cocu hoopt de spits, die in de pikorde achter Luuk de Jong staat, op andere gedachten te brengen.

Locadia hoopt in de zomer zijn geluk buiten Eindhoven te beproeven, al dan niet op huurbasis. Cocu begrijpt de wens van zijn spits niet helemaal. "Als je kijkt hoeveel wedstrijden hij vorig seizoen en dit seizoen samen heeft gespeeld, dan moet hij concluderen dat hij behoorlijk aan bod is gekomen", reageert de PSV-trainer in Voetbal International.

"Dat hij het liefst het hele seizoen speelt, is logisch. Daar is hij topsporter voor. Wij hebben vorig seizoen zijn contract opengebroken. Er is groot vertrouwen in Jürgen. Wij hebben een traject in gedachten wat hij moet afleggen om spits van PSV te worden."

Cocu is van plan de 21-jarige Locadia in de voorbereiding een eerlijke kans te geven. "Bij spitsen zie je vaak dat de doelpuntenproductie groeit naarmate ze ouder worden. Hij nadert die leeftijd. Wij moeten zorgen dat we samen tot de ideale omstandigheden voor hem komen."

"Hij heeft een paar keer aan de zijkanten moeten spelen. Links komt-ie dan het best tot zijn recht. Maar hij heeft ook vaak in de spits gestaan. Daarnaast heeft hij al die tijd op hoog niveau getraind en dat heeft ook hem tot een betere voetballer gemaakt. We vragen nu van hem – en ik weet dat het niet gemakkelijk is – om iets verder dan de hele korte termijn te kijken."