Nederlandse aankoop van half miljoen jubelt: Dit is het Ajax van Roemenië
Breeveld, hier nog in het shirt van Telstar

Nederlandse aankoop van half miljoen jubelt: "Dit is het Ajax van Roemenië"

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2015 om 18:57za 30-05-2015 om 18:57

Nicandro Breeveld was in het verleden speler van FC Omniworld en Telstar, maar tegenwoordig een vaste waarde bij Steaua Boekarest, een topclub uit Roemenië. De middenvelder werd met zijn club afgelopen donderdag kampioen.

"Niet te beschrijven, dit gevoel. Op de televisie heb ik vaak gezien hoe de spelers van Ajax of PSV een kampioenschap meemaakten. Maar het is toch heel bijzonder als je dit zélf mag beleven. Laatst wonnen we de Cupa Ligii. Maar een kampioenschap geeft véél meer voldoening, hier hebben we een heel jaar voor geknokt", vertelt Breeveld in Voetbal International.

Steaua zag dat Targu Mures, de achtervolger, punten verspeelde. En daardoor was een 0-0 gelijkspel tegen CSMS genoeg voor de titel. "Na afloop vlogen we terug naar Boekarest en zijn meteen – in ons trainingspak – afgezet in een discotheek", glimlacht Breeveld. "De club had een ruimte afgehuurd waar iedereen, ook vrouwen en vriendinnen, het feest konden meevieren. Pas zes uur 's ochtends kwam ik thuis..."

Breeveld kan met Steaua na de Cupa Ligii, het tweede bekertoernooi, en de titel ook de grote bekerfinale winnen. De finale is zondag, tegen Universitatea Cluj. "Na het winnen van de Cupa Ligii en de titel gaat Steaua voor de treble." Pas daarna heeft een huldiging plaats. Breeveld speelt sinds afgelopen zomer bij Steaua, dat hem voor een half miljoen euro kocht van Pandurii. "Het is een heel grote stap vooruit geweest. Dit is het Ajax van Roemenië. Zelfs in uitwedstrijden hadden we zó veel fans mee dat het voelde als een thuisduel."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws