UEFA legt Feyenoord-duo schorsing op na wangedrag in hectisch duel

UEFA legt Feyenoord-duo schorsing op na wangedrag in hectisch duel

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2015 om 13:14zo 31-05-2015 om 13:14

Het is de vraag of beide spelers überhaupt nog lang in dienst van Feyenoord zijn, maar mochten Mitchell te Vrede en Erwin Mulder zich in de toekomst met de Rotterdamse club nog plaatsen voor Europees voetbal, dan missen zij sowieso twee duels. Het duo is door de UEFA geschorst naar aanleiding van wangedrag in het Europa League-duel met AS Roma. 

Feyenoord speelde op 26 februari in De Kuip tegen de Romeinen. Zowel Te Vrede als Mulder (foto) ontving tijdens die wedstrijd een directe rode kaart. De spits werd bestraft voor een zware tackle, terwijl reservekeeper Mulder zich vanaf de bank misdragen zou hebben. De UEFA heeft besloten om beide spelers voor twee duels te schorsen. Eerder legde de voetbalbond ook Feyenoord zelf een forse straf op voor ongeregeldheden tijdens diezelfde wedstrijd. 

Komend seizoen ontbreekt Feyenoord in Europa. Zoals gezegd lijkt het onwaarschijnlijk dat Mulder en Te Vrede over twee jaar nog onder contract staan in De Kuip. Beide spelers mogen op zoek naar een nieuwe werkgever. 

Plaats een reactie

Guido +46
zondag 31 mei 2015 om 13:26
En nog steeds vraagt iedereen zich af wat Mulder toen precies heeft gedaan. Uit de beelden kon ik in ieder geval niets aparts zien ten opzichte van de andere wisselspelers.
Vind ik leuk
Harremans +1532
zondag 31 mei 2015 om 14:36
Hij gaf een knuffel aan de 4de man ^^
Vind ik leuk
Antikunstgras +13667
zondag 31 mei 2015 om 14:46
Wat ik begrepen heb is dat hij zijn middelvinger heeft opgestoken. Waarschijnlijk terecht ook....

Rood vooor Te Vreede was natuurlijk wel terecht. En dan heb ik het niet over rood die anderen niet gekregen hebben..
Vind ik leuk
Mrunterwijst +5669
zondag 31 mei 2015 om 16:00
Voor zover ik begrijp ging de rode kaart van Mulder om het uitbundig juichen. Dan vraag ik me af waarom Roma geen straf krijgt aangezien zij met voltallige selectie en technische staf over het veld rolden na de goal, en Ljajic het publiek aan het uitdagen was.

Wat een rare avond was dat... De straf voor het gooien van voorwerpen is natuurlijk meer dan terecht, die mogen ze wat mij betreft ook op de desbetreffende personen verhalen. Maar die scheidsrechter leverde me toch een wanprestatie, je zou haast denken dat hij opdracht had om Feyenoord uit het toernooi te krijgen.
Vind ik leuk
zli1zli1 +171
zondag 31 mei 2015 om 16:27
Uefa is even corrupt als de fifa, als het een spaanse of franse ploeg was geweest dan hadden ze niks gedaan, wat een misselijke ploeg is dat roma ook
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws