Feyenoord blijft mijn club en ik had graag nog van waarde geweest
Oud-vleugelspeler Feyenoord reageert op teleurstellend seizoen

"Feyenoord blijft mijn club en ik had graag nog van waarde geweest"

01-06-2015 09:43

In januari vertrok Ruben Schaken enigszins teleurgesteld bij Feyenoord. De vleugelspeler werd door trainer Fred Rutten weinig gebruikt. Schaken koos eieren voor zijn geld en ging naar Azerbeidzjan. 

"Geen lange neus naar Feyenoord", reageert de rechterspits tegen Waterwegsport.nl. Schaken kende onder Ronald Koeman prima jaren bij de Rotterdammers, maar werd dit seizoen door Rutten veelal op de tribune gezet. "Dat vond ik moeilijk en niet leuk, maar ik heb mij altijd professioneel en als een teamspeler opgesteld", blikt hij terug. "Toen Inter Baku kwam heb ik mijn kans gegrepen want ik wil gewoon graag voetballen."

Feyenoord haalde geen Europees voetbal, maar Schakens nieuwe club wel. Toch is de aanvaller niet rancuneus. "Waarom zou ik? Ik heb veel aan de club en medespelers te danken. Alleen zag Rutten het niet in mij zitten. Dat kan maar ik denk dat ik nog van waarde had kunnen zijn. Maar het zij zo", zegt Schaken achteraf. "Maar Feyenoord blijft mijn club en ik had graag nog van waarde geweest. Ik vind het jammer dat seizoen als nachtkaars is uitgegaan."