Van Boekel haalt Friese woede op de hals: Ik verwacht een excuusbriefje
Heerenveen verloor de laatste wedstrijd van de play-offs van Vitesse

Van Boekel haalt Friese woede op de hals: "Ik verwacht een excuusbriefje"

01-06-2015 10:46
9

SC Heerenveen was zondag op weg naar een stunt. In Arnhem stond de ploeg van Dwight Lodeweges in de rust met 2-1 voor. In de tweede helft kreeg Vitesse echter een penalty en de daaruit onstane gelijkmaker was de opmars naar de 5-2 overwinning van de Arnhemmers.

Pol van Boekel was zesde official tijdens het duel en stond op de achterlijn toen er een vermeende overtreding werd gemaakt op Bertrand Traoré. Technisch directeur Hans Vonk van Heerenveen is woedend dat er voor een strafschop werd gefloten. "Schandalig, Pol", reageert Vonk in de Leeuwarder Courant. "Iedereen die heeft gevoetbald, weet dat dit geen strafschop was."

Van Boekel kan op weinig sympathie rekenen uit Friesland. Vonk, voormalig keeper van Ajax, is witheet op de zesde official. Hij gaf aan scheidsrechter Bas Nijhuis aan dat het een penalty was. "Blijkbaar zie je niet dat het geen penalty is als je niet hebt gevoetbald. Ik verwacht een excuusbrief van je", richt Vonk zich direct naar Van Boekel.