Ik geloof dat ik wel 150 meter heb gerend, ik was door het dolle
Roda JC keert terug in de Eredivisie

"Ik geloof dat ik wel 150 meter heb gerend, ik was door het dolle"

01-06-2015 13:26
5

Met een ongediplomeerde trainer aan het roer wist Roda JC Kerkrade zich zondag te verzekeren van een terugkeer in de Eredivisie. En dat terwijl gerespecteerde namen als John Dahl Tomasson, Ruud Brood en René Trost het niet lukte om Roda aan de praat te krijgen.

Het drietal falers in Kerkrade had één ding gemeen: de assistent-trainer. De 41-jarige Rick Plum zat al die tijd op de bank, maar hij zag de kapiteins naast hem telkens falen. Totdat hij zelf aan het roer mocht staan. Onder de geboren Kerkradenaar keerden de Limburgers terug op het hoogste niveau. "Ik ben nog bezig met het behalen van het diploma Coach Betaald Voetbal. Ik heb Roda in ieder geval teruggebracht. Dat staat mooi op mijn cv", zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

Plum weet ook dat hij volgend seizoen waarschijnlijk weer als assistent-trainer op de bank plaatsneemt. "Ik weet niet hoe dat gaat voelen. Ik heb het al eens eerder meegemaakt dat ik op interim-basis voor de groep stond, maar toen was dat slechts twee wedstrijden en was alles snel duidelijk. De club is op zoek naar een nieuwe trainer."

In april nam Plum de leiding van Trost over bij Roda. Hij moest proberen het seizoen te redden in de play-offs. Na de thuisnederlaag tegen NAC Breda afgelopen donderdag (0-1), leek het doek te zijn gevallen. Totdat Tom van Hyfte in de verlenging in Breda de winnende treffer voor Roda maakte. "Na die winnende goal wist ik het niet meer. Ik geloof dat ik wel 150 meter heb gerend. Ik was door het dolle."