'Droomtransfer' voor goalie naar PSV; overbodige Poolse sluitpost in de etalage
FC Oss-keeper tekent voor drie jaar

'Droomtransfer' voor goalie naar PSV; overbodige Poolse sluitpost in de etalage

01-06-2015 23:52
1

Luuk Koopmans staat komend seizoen onder contract bij PSV. De jonge goalie van FC Oss heeft definitief een akkoord bereikt met de landskampioen en tekent in Eindhoven een driejarig contract. Przemyslaw Tyton gaat de topclub naar alle waarschijnlijkheid verlaten. 

Koopmans (21, foto) was al enige tijd in onderhandeling met PSV. Beide clubs waren er al langer uit. Nu is de overstap naar het Philips Stadion beklonken. "'Ik ben hartstikke blij", vertelt de doelman aan Voetbal International. "Dit is voor mij een geweldige stap. Ik ga alle dagen trainen met het eerste elftal en ga mijn wedstrijden spelen in Jong PSV. Dit is voor mij een grote stap vooruit." FC Oss ontvangt ongeveer 100.000 euro voor de keeper. 

De 28-jarige Tyton werd dit seizoen door PSV verhuurd aan Elche. De Spanjaarden besloten de koopoptie in het contract van de Poolse sluitspost niet te lichten en dus keert hij deze zomer terug in Eindhoven. PSV ziet echter geen toekomst meer in de voormalig speler van onder meer Roda JC. Tyton heeft nog een contract voor één jaar bij de club.