Advocaat krijgt mogelijk concurrentie van oud-Ajacied: 'Kan snel veranderen'
"In voetbal weet je maar nooit"

Advocaat krijgt mogelijk concurrentie van oud-Ajacied: 'Kan snel veranderen'

02-06-2015 08:52
2

Dick Advocaat is niet de enige gegadigde voor de positie van bondscoach van België. Ook oud-Ajacied Morten Olsen lijkt te azen op het plekje van de huidige bondscoach Marc Wilmots, die in de verregaande belangstelling van Schalke 04 staat.

Advocaat liet in Het Nieuwsblad weten dat hij een nieuw dienstverband bij de Belgische voetbalbond wel ziet zitten. Olsen, die al sinds het jaar 2000 bondscoach is van Denemarken, zegt ook niet bij voorbaat 'nee'. Volgend jaar stopt Olsen bij het nationale team. De bondscoach van de Denen woont in Brussel en dus is de link al gauw gelegd door het Belgische medium.

"Of ik vroeger dan het EK zou stoppen bij Denemarken? In voetbal weet je maar nooit", houdt Olsen alle opties open. "Wie weet wat er na onze volgende interland gebeurt. Alles kan snel veranderen. Heb ik een opstapclausule? Dat zeg ik niet." De 65-jarige Olsen werkte in het verleden een jaar bij Ajax en heeft goede contacten bij RSC Anderlecht, de club waarvoor hij als speler jarenlang uitkwam.