Hiddink gooit Oranje-basis opnieuw om: training wijst op nieuwe speelwijze
Oranje speelt tegen VS en Letland

Hiddink gooit Oranje-basis opnieuw om: training wijst op nieuwe speelwijze

03-06-2015 18:09
2

De kans is groot dat Guus Hiddink het systeem van het Nederlands elftal opnieuw omgooit. Afgaande op de training, kiest de bondscoach voor twee spitsen.

Oranje start in de oefeninterland tegen de Verenigde Staten en de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland met Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar in de basis, zo concludeert de NOS op basis van de training op woensdag. De twee rookten onlangs nog de vredespijp.

De laatste keer dat Van Persie en Huntelaar samen de aanval vormden, was in november 2014. In de thuiswedstrijd tegen de Letten liep het als een trein en won Oranje met 6-0, door onder meer twee treffers van Huntelaar en één van Van Persie.

In de laatste kwalificatiewedstrijd, thuis tegen Turkije (1-1), koos Hiddink nog voor een systeem met drie aanvallers. Huntelaar stond in de spits en Ibrahim Afellay en Memphis Depay kregen een kans op de flanken. Ook drie dagen later tegen Spanje (2-0) was dat het devies. Van Persie moest beide keren verstek laten gaan door blessures.

Op de ochtendtraining van woensdag lieten Jetro Willems, Ron Vlaar en Stefan de Vrij zich niet zien. Laatstgenoemde krijgt rust. "Ik ben nu wel fit, maar ik ben er ook een aantal weken uitgeweest met een knieblessure. Sindsdien heb ik vier wedstrijden gespeeld, waaronder de bekerfinale, die eindigde na verlenging."