In het kort: Jong Oranje naar huis, Heerenveen krijgt miskoop terug, aanwinst VVV

In het kort: Jong Oranje naar huis, Heerenveen krijgt miskoop terug, aanwinst VVV

04-06-2015 21:40
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Jong Oranje hard onderuit
Jong Oranje is uitgespeeld op het jeugdtoernooi in Toulon. De laatste poulewedstrijd werd met liefst 4-0 verloren van Frankrijk. Door de nederlaag eindigde Nederland als derde in een poule van vijf en bereikte het de volgende ronde niet. De Verenigde Staten klom op doelsaldo over Oranje heen. Daardoor spelen de Amerikanen de troostfinale in plaats van hun Nederlandse leeftijdsgenoten. Nederland begon nog goed aan het duel met de Fransen, maar kwamen in de eerste helft op achterstand via een fabuleuze vrije trap. Na de rust liep de tegenstander snel verder uit.

Wedden

Meer odds

Heerenveen-spits keert terug
Odense BK maakt geen gebruik van de optie om Thomas Dalgaard definitief over te nemen van sc Heerenveen. De spits keert deze zomer dan ook terug bij de Friese formatie. Dalgaard werd afgelopen zomer door Heerenveen gekocht, maar de aanvaller mislukte faliekant in de Eredivisie. Odense nam hem in de winterstop tijdelijk over. Odegaard scoorde namens de Deense ploeg één keer in negen duels. 

VVV-Venlo haalt aanvaller
Jonathan Opoku is de eerste nieuwe aanwinst van VVV-Venlo voor het nieuwe seizoen. De 25-jarige aanvaller maakt de overstap van FC Oss. Opoku tekent een contract voor twee seizoenen in Limburg. Afgelopen jaargang maakte hij in de Jupiler League zestien treffers namens Oss. 

Onduidelijkheid rond Sneijder 
Het Nederlands elftal leeft toe naar de vriendschappelijke interland tegen de Verenigde Staten. Dat doet het nog zonder Wesley Sneijder, die woensdagavond met Galatasaray de Turkse bekerfinale won. Of hij vrijdagavond in actie komt, is nog onduidelijk. De 113-voudig international wil volgend jaar recordinternational Edwin van der Sar (130 interlands) aflossen en daarom even in actie komen. Ron Vlaar ontbrak donderdag net als Sneijder op de training. Stefan de Vrij en Jetro Willems waren er wel weer bij.

Heerenveen klopt bij Vitesse aan
SC Heerenveen gaat onderzoeken wat er zondag in het uitvak van de GelreDome is gebeurd. Stewards van de Arnhemse club verzochten een aantal fans het uitvak te verlaten. 'SC Heerenveen betreurt de gang van zaken rond de behandeling van u als (uit-)supporter tijdens deze play-off wedstrijd. Zowel het bestuur van sc Heerenveen als haar veiligheidsorganisatie hebben daarom Vitesse om opheldering gevraagd', luidt een verklaring van de club.

Oud-PSV-target naar Duitsland
TSG 1899 Hoffenheim heeft Fabian Schär overgenomen van FC Basel. De verdediger, die twee jaar geleden met PSV in verband werd gebracht, tekent een contract voor vier seizoenen. Hoffenheim is druk bezig op de transfermarkt, want ook Mark Uth staat op het punt voor de Bundesliga-club te tekenen. Zelf is hij akkoord, maar de clubs zijn er nog niet uit.

Veel Nederlanders in legende-wedstrijd
In de aanloop naar de Champions League-finale spelen zes oud-internationals van Nederland mee in de zogenoemde Ultimate Champions Match. Het is een wedstrijd tussen wereldwijde All Stars en legendes van Juventus en FC Barcelona. Ruud Gullit coacht de All Stars, waarin Clarence Seedorf en Pierre van Hooijdonk hun opwachting maken. Edwin van der Sar, Giovanni van Bronckhorst en Mark van Bommel spelen bij de Juventus/Barcelona-legendes mee.