'Barcelona wacht niet meer op Alves en haalt aanwinst op bij Europa League-winnaar'

'Barcelona wacht niet meer op Alves en haalt aanwinst op bij Europa League-winnaar'

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2015 om 16:15za 06-06-2015 om 16:15

Alles wijst er op dat Dani Alves zaterdagavond zijn laatste wedstrijd voor FC Barcelona speelt. De Braziliaanse back heeft een aflopend contract en wordt in verband gebracht met talloze topclubs. Barça hoopt de opvolger van Alves komende week al te kunnen presenteren. 

De Spaanse krant Sport meldt dat Aleix Vidal, vleugelspeler van Sevilla, een akkoord heeft bereikt met de Catalaanse formatie. Het zou gaan om een zogenaamd voorcontract: Barcelona heeft momenteel een transferverbod en mag deze zomer dan ook geen spelers naar Nou Camp halen. Wel is de club in staat om transfers te regelen voor 2016. Vidal zou dan de overstap moeten maken naar de Champions League-finalist. 

Naar verluidt gaat de 25-jarige Spanjaard een vijfjarig contract ondertekenen bij Barça en kost hij ongeveer tien miljoen euro. Vidal was dit seizoen één van de uitblinkers bij Sevilla, dat voor de tweede keer op rij er in slaagde om de Europa League te winnen en in de Primera Division op een verdienstelijke vijfde plaats eindigde. 

Alves, zelf overigens ook door Barcelona overgenomen van Sevilla in 2008, zou op dit moment twee keuzes hebben. De international kan aan de slag bij Manchester United of Paris Saint-Germain. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws