Transfervrij: spelers op te pikken bij West Brom, Leicester en Newcastle

Transfervrij: spelers op te pikken bij West Brom, Leicester en Newcastle

09-06-2015 15:00

Het seizoen zit erop en ook de clubs in de Premier League hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die na dit seizoen transfervrij zijn. Deze keer alle spelers uit de hoofdmacht van West Bromwich Albion, Leicester City en Newcastle United die tegen het einde van hun contract zitten.

West Bromwich Albion

Youssouf Mulumbu
Na zes seizoenen West Brom mag de middenvelder op zoek naar een nieuwe club. De fystiek sterke Congolees kwam dit seizoen tot zeventien Premier League-wedstrijden en wordt gelinkt aan Wolverhampton Wanderers.

 

Chris Baird
De 33-jarige Baird mag vertrekken en wordt in verband gebracht met Leeds United, dat graag meer ervaring in de jonge ploeg wil brengen. 

Gareth McAuley
McAuley, een centrale verdediger, speelde in totaal vier seizoenen voor West Brom en mag uitkijken naar een nieuwe club. Leicester City, de club waar McAuley tussen 2006 en 2008 onder contract stond, lijkt druk in de weer om de oudgediende terug te halen. 

Leicester City

Esteban Cambiasso
Cambiasso (37) was dit seizoen van onschatbare waarde voor Leicester. De Argentijn, en oud-speler van Internazionale, stond aan de basis van lijfsbehoud in de Premier League en werd bij de Engelse club benoemd tot speler van het jaar. Leicester wil graag verder met Cambiasso, die het zelf nog niet weet.

Matthew Upson
Het is nog niet bekend of Upson (36) ook volgend seizoen bij The Baggies zal spelen. De centrale verdediger miste dit seizoen 25 wedstrijden door een enkelblessure en een daaropvolgende operatie.

Paul Konchesky
Voor Konchesky lijkt er een einde te komen aan het avontuur in het King Power Stadium. Konchesky, nu 34 jaar, verloor dit seizoen zijn basisplaats omdat trainer Nigel Pearson met drie verdedigers ging spelen. De linksback heeft daarnaast nog concurrentie van de jonge Jeff Schlupp en nieuwe aanwinst Christian Fuchs.

Dean Hammond
Hammond promoveerde vorig seizoen nog met Leicester naar de Premier League en was daarbij niet weg te denken uit de basisformatie. De promotie heeft Hammond echter weinig goeds gebracht. De contractonderhandelingen lopen nog.

Gary Taylor-Fletcher
Taylor-Fletcher werd in februari op huurbasis overgenomen door Millwall, nadat hij daarvoor al was verhuurd aan Sheffield Wednesday. In zijn periode bij Leicester heeft de 33-jarige spits nog geen potten kunnen breken.

Conrad Logan
Doelman Logan staat al sinds 2005 onder contract bij Leicester, maar schopte het nooit tot een basisplaats. De Ier werd vooral verhuurd en stond dit seizoen, op huurbasis, onder de lat bij Rochdale. 

Zoumana Bakayogo
Het verhaal van Bakayogo bij Leicester is in een woord samen te vatten: blessures. Bakayogo kwam in 2013 over van Tranmere Rovers, maar maakte namens Leicester weinig speelminuten. Het lijkt er niet op dat de Fransman, die dit seizoen aan de kant stond met een kruisbandblessure, een nieuw contract krijgt.

Newcastle United

Sammy Ameobi
Newcastle heeft Ameobi een nieuw contract aangeboden. De aanvaller speelde 25 competitiewedstrijden waarin hij twee keer doel trof. Het is niet bekend of de buitenspeler akkoord gaat met het nieuwe voorstel.

Jonás Gutiérrez
Gutiérrez was dit seizoen de grote held op St. James' Park. De Argentijn overwon kanker en beleefde een persoonlijk succes in de wedstrijd tegen West Ham United. Newcastle gaat echter niet verder met Gutiérrez en liet hem dit op opmerkelijke wijze weten. 

Ryan Taylor
Het contract van rechtsback Taylor wordt niet verlengd. Taylor speelde sinds 2008 voor Newcastle en stond begin dit seizoen lange tijd aan de kant wegens een knieblessure. 

Jak Alnwick
Alnwick, een van de goalies bij Newcastle, werd in maart op huurbasis overgenomen door Bradford City. Tot een groot succes leidde deze tijdelijke overstap niet. Vooralsnog mag Alnwick uitkijken naar een nieuwe club.

Freddie Woodman
De achttienjarige Woodman geldt bij Newcastle als een talentvolle doelman. Woodman wordt ook in verband gebracht met het Southampton van Ronald Koeman.